Altaposten

40 vil bli lord i Sautso

- Av Rolf Edmund Lund rolf@altaposten.no

Sorrisniva og ALI utvider antall drømmedøgn fra tre til seks.

– Vi er veldig fornøyde med den store interessen. Derfor ompriorite­rer vi de opprinneli­ge planene for de døgnene og øker antall fiskedøgn til befolkning­en fra tre til seks, er gladmeldin­gen fra Kine Ludvigsen ved Sorrisniva etter at fristen gikk ut ved midnatt.

Lord for en dag

Selve trekningen skal foregå på Sorrisniva 3. august. Da er det 40 kandidater som kan stikke av med en opplevelse for livet.

Altaposten kunne forrige fredag fortelle om prosjektet «Lord for en dag» i regi av Sorrisniva og Alta Laksefiske­ri interessen­tskap (ALI), der interesser­te kunne få en uforglemme­lige fiskedøgn i den legendaris­ke Sautso-sonen fra 11. til 13. august.

Seks døgn

Meningen var at folk flest skulle få muligheten til å oppleve det samme som lorder, hertuger og bemidlede gjester opplever av førsteklas­ses bevertning, fra guider, kokker og servitører. Hvert døgn har fire fiskekort og inkluderer fire timers fiske.

– Vi var usikker på hvor stor interessen var, men synes 40 påmeldte er veldig bra. Det setter vi stor pris på og vil derfor utvide ordningen til 16. august. Da vil flere av de 40 få oppleve dette, sier Ludvigsen, og sikter til drømmedøgn i Altaelva.

Kul trekning

Det er naturligvi­s koronatide­n som har gjort dette mulig. Mange fra utlandet får nemlig ikke sjansen til å komme til Alta, og dermed har det oppstått en unik mulighet. Nå antall døgn dobles, betyr det at dobbel så mange får opplevelse­n, 24 i stedet for 12.

Kine Ludvigsen forteller at trekningen vil skje i Sorrisniva 3. august, på gammelmåte­n.

– Ja, det blir kuler i bøtta, ler Kine, som regner med at interessen og spenningsn­ivået når nye høyder.

– Da blir det dobbelt opp med service i seks døgn?

– Du, det klager vi ikke over. Vi har hatt det rolig siden 12. mars, så dette gleder vi oss til, sier Kine.

 ??  ?? Kine Ludvigsen ved Sorrisniva kommer med gladmeldin­gen om at dobbelt så mange får vaere lord for en dag i Altaelva. (Foto: Privat)
Kine Ludvigsen ved Sorrisniva kommer med gladmeldin­gen om at dobbelt så mange får vaere lord for en dag i Altaelva. (Foto: Privat)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway