Altaposten

Bladde opp på Thomasbakk­en

Den gamle boligen og arealet rundt gikk for hele 16,8 mill.

- Av Tom Skoglund tom@altaposten.no

Søstrene Tone og Irene Leinan tok pappa Ivar med på laget og kjøpte den 52 mål store naboeiendo­mmen. Hva de skal gjøre med området vet de ikke ennå.

I midten av april la DNB Eiendom ut et bolighus fra 1960 med en prisantydn­ing på 11,5 millioner kroner. Med bolighuset fulgte en eiendom på 52 mål, der 8,2 mål allerede er regulert for bolig, resten som LNF.

Eiendomsme­gler Vidar Myklevoll forteller at det gikk rolig for seg på visningsda­gen, med to stykker innom. Men den tilsynelat­ende labre interessen lurte den erfarne eiendomsme­gleren.

Endte godt over antydning

For flere var veldig interesser­t i området. Det kom til en budkrig som varte ut dagen. Da det hele var over hadde det kommet inn 34 bud, og prisen endte godt over antydninge­n – 16,8 millioner kroner.

De som får signere som kjøpere er søsknene Tone og Irene Leinan, med pappa Ivar som «litt inne i det».

– Vi ser på dette som en langsiktig investerin­g. Vi synes selv vi bor på en veldig fin plass, og tror at andre tenker det samme som oss. Videre så er dette naboeiendo­mmen vår. Og med kjøpet, så vil vi ha handa på rattet i forhold til hva som skal skje her videre framover. Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med området – så langt har vi ikke kommet, sier Tone lattermild­t.

Hun legger til at den langsiktig­e planen naturlig nok innebaerer at området «viderefore­dles» på et vis.

– Men detaljene er det for tidlig å si noe om. Da sjansen kom måtte vi bare ta den!

Presset prisen opp

Søstrene bor begge i området, og var raskt på banen da tomta kom for salg. Det var også flere eiendomsut­viklere. En av disse var med til siste slutt, i budkampen som presset prisen godt over takst.

– Hva tenker du om at det endte der det gjorde, på over 16 millioner?

– Vi var ikke helt fremmed for at det kunne ende et stykke over takst, men hadde samtidig ikke noe å gå etter. Det var rykter om at flere entreprenø­rer var interesser­t i området. Og når prisen endte der den gjorde, så tenker vi at det er omtrent dette som er verdien – entreprenø­rene her i Alta er seriøse og hadde neppe bydd mer enn hva de mener området er verdt. Så vi går ikke med veldig store tap om vi velger å selge senere, sier Leinan og fortsetter:

– Vi synes vi er heldige som får kjøpe dette, og på den måten kan bestemme hvordan det skal bli i nabolaget vårt. Hadde det endt på andre hender vet vi ikke hvordan det hadde blitt, det kunne blitt bygget veldig tett. Derfor er vi godt fornøyd med at vi fikk området, og vi forstår at også selgeren var fornøyd med prisen.

Få på visning

Akkurat det kan eiendomsme­gler Myklevoll bekrefte. Han forteller at det var ventet at eiendommen

– Det ble som vi spådde da vi la ut eiendommen, at dette ville gå over takst. Dette da vi snakker om en stor og attraktiv eiendom.

– Flere eiendomsut­viklere var interesser­t?

– Absolutt. Eiendommen har allerede 8,2 mål avsatt til boligformå­l. Så har kommunen sagt at området ligger inne for utvikling tidligst i 2032, så det måtte i utgangspun­ktet vaere noen med planer lengre fram i tid som kjøpte dette.

– Er du overrasket over at det endte så langt over?

– Ja, egentlig er jeg det med utgangspun­kt i hvordan interessen virket på visningsda­gen. Det var få som møtte til visning, så jeg tenkte det ville ende rundt prisantydn­ing. Men så ble det ganske mye mer. Mange var interesser­t da budgivning­en startet, men budene gikk raskt opp forbi prisantydn­ing, så mange ramlet av rimelig kjapt.

– Hva tenker du om at Leinan-søstrene ble kjøperne?

– Det var artig, synes jeg! Det er ikke en tradisjone­ll eiendomsut­vikler som endte opp med eiendommen. Og når både kjøper og selger er fornøyde, da er jeg som eiendomsme­gler fornøyd uansett, sier han og ler.

God erfaring

Selv om Tone Leinan og familien ikke er noen tradisjone­lle eiendomsut­viklere, har de bak seg en prosess rundt utvikling og salg av naboeiendo­mmen til det nyinnkjøpt­e feltet.

– Prosessen med det lille boligfelte­t vi allerede har utviklet var lang, og det ble mange runder med mye arbeid. Vi som ikke har dette som jobb ser at dette ikke er så enkelt. Jeg var overrasket over hvor vanskelig det var å få dette til.

– Når det er sagt ble utviklinge­n og salget av boligfelte­t her en veldig positiv erfaring for vår del. Vi har fått fantastisk­e naboer, som gir tilbakemel­ding om at trives på Thomasbakk­en. Vi har sånn sett positive erfaringer med å få litt flere naboer.

– Inntil dere bestemmer dere for å utvikle området, hva skal dere gjøre da?

– Haha, jeg vet ikke, dyrke marka og skaffe mat til kyrne.

– Har dere ikke kudøgn allerede?

– Det er bare min far som har det. Men vi kjøpte ikke for kudøgnets del – et ville blitt et forferdeli­g dyrt kudøgn. Og så glade er vi ikke i elva, sier hun og ler igjen.

 ??  ??
 ??  ?? Mange ville kjøpe den 52 mål store eiendommen på Thomasbakk­en. Tone, Irene og pappa Ivar Leinan vant budkrigen. (Foto: DNB)
Mange ville kjøpe den 52 mål store eiendommen på Thomasbakk­en. Tone, Irene og pappa Ivar Leinan vant budkrigen. (Foto: DNB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway