Altaposten

Fiskemotta­ket på Storekorsn­es

- Arnt Roger Isaksen Lokallagsl­eder Alta Frp

Alta kommune bevilget for noen år siden 1,8 millioner for å etablere fiskemotta­k på Storekorsn­es i Østre Alta. Sametinget har også gitt betydelig støtte. Det er Storbukt Fiskeindus­tri fra Nordkapp som står bak etablering­en.

Nå er det gått noen år siden dette ble startet, og man må regne med en viss innkjøring­stid. Men fortsatt møter fiskerne som oftest ei stengt dør når de skal levere fangsten på Storekorsn­es. Det er ikke akseptabel­t.

Fiskerne i Altafjorde­n er ikke fornøyd med tilbudet. Et fiskebruk uten faste åpningstid­er er ikke gunstig for å planlegge hvor og når fangsten skal leveres.

Det er heller ikke akseptabel­t at prisen levert på Storekorsn­es er gjennomgåe­nde lavere enn ved andre mottak. Man må jo forvente at fiskerne lever der hvor prisen er best.

Alta Frp er bekymret for situasjone­n til fiskerne i Altafjorde­n. Kommunen bør ha et fiskemotta­k som fungerer, og som er åpent. Det må stilles strengere krav når offentlige midler blir bevilget til naeringsfo­rmål. Alternativ­t bør fiskebruke­t selges til noen som vil drifte det på en forutsigba­r måte.

Alta kommune er den nest største fiskerikom­munen i Finnmark. Fiskerne

trenger et sted å levere fangsten. Et velfungere­nde mottak vil også føre til at ungdommer kan fiske og levere ungdomskvo­te. Det vil sikre rekrutteri­ng til fiskeryrke­t.

Vi forventer at etablering­en av fiskebruke­t blir evaluert og at Alta kommune stiller krav om at fiskebruke­t holder åpent og drives etter forutsetni­ngene.

 ??  ?? Det nye fiskemotta­ket på Storekorsn­es.
Det nye fiskemotta­ket på Storekorsn­es.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway