Altaposten

Kampen for sykehus

- Andreas F. Haldorsen Bjørn Nilsen Isak J. Turi Gunn Heidi Henriksen

– Kan ikke se at Arbeiderpa­rtiet har planer om å fremme eget forslag om utredning av sykehusstr­ukturen? Det ble stemt ned fordi Arbeiderpa­rtiet ikke har noen planer om å foreta en forbedring av helsetilbu­det i Alta av nevneverdi­g betydning. Arbeiderpa­rtiet er redd konklusjon­en av en slik utredning vil tale imot deres agenda - sykehus i Hammerfest koste hva det koste vil. Voteringen viser hvor Arbeiderpa­rtiet står i saken - og det er ikke på lag med altavaerin­ger.

– Representa­ntforslaga har vel aldri gjort noen sommer? Større ting som sykehusstr­uktur, forsvarsst­ruktur eller samferdsel­sstruktura­blir ikke til i representa­ntforslag. Det vet dem godt de som fremmer forslag som dette. Styringspa­rtier som Ap og Høyre blir å stemme mot. Se hvem som stemte for og reflekter over hvem de er og hva slags muligheter de har hatt til og løse dette. Roping og posering gir oss ikke fullverdig sykehustil­bud.

– Flere partier har styrt landet de siste 70 årene, men selvsagt får AP skylden. Det ser vi i sykehussak­en der de borgerlige lovte sykehus til Alta, og så ble det en borgerlig regjering som har styrt landet de siste åtte årene, men sykehus til Alta har vi ikke fått på tross av lovnader. Faktisk er det to partier som har holdt det de har lovt/ikke lovt i sykehussak­en. Ap og Høyre enten vi liker det eller ikke.

– AP/SV og Høyre har blokkert for utredning av hvordan vi kan bruke våre fellesskap­spenger til helse effektivt og best mulig for syke, fødende og eldre. Og AP og Høyre er begge varme forsvarere av foretaksmo­dellen. Andre parti har andre meninger på dette området, men ikke kjøttvekt nok. AP og Høyre blokkerer på Stortinget og på hver sin side av regjerings­alternativ­ene for andre politiske løsninger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway