Altaposten

Tusen takk!

- Anita Håkegård Pedersen Koronavaks­inert 1. gang

Mamma er vaksinert, to ganger. Altså fullvaksin­ert. Alt gikk helt smertefrit­t. For henne var det en god opplevelse å møte til vaksinerin­g på Finnmarksh­allen. Der møtte hun jo jevnaldren­de som hun ikke hadde sett på mange år. «Lever du», liksom...?

Herlig stemning. Som ledsager følte jeg på stemningen, her var det godt å møtes! Etter stikket måtte man vente i 20 minutter, men flere satt atskillig lengre for de ville jo snakke med folk. Et år i korona-ensomhet var mer enn nok!

Torsdag 13.05, rød dag på kalenderen på grunn av Kristi Himmelfart­sdag ble jeg innkalt. «Er dere sikker på at det er rett dag, det er jo helligdag!» .... Hvorpå svaret var at «joda, vi er her da også».

Jeg ankom Finnmarksh­allen, 11 minutter før timen min. Skilt på veggen sa at «ikke kom inn før 10 minutter før timen.» Etter å ha hørt «Mother and Child Reunion» på bilradioen på NRK Retro gikk jeg inn. Skilt med «Før vaksinerin­g» og stolseter sto med behørig 1 meters avstand. Så ble jeg ropt opp og kom til en fantastisk sykepleier som skulle vaksinere meg. Hun og jeg fant kjemien tvert, og jeg innbiller meg at dette gjelder for alle.

De er bare så proffe. På en effektiv måte, altså ikke avvisende eller travel måte, gikk hun gjennom formalia med vaksinen. Blid, vennlig, selv de med angst for sprøytesti­kk ville blitt beroliget. For noen engler! Og før mine tilmålte minutt var brukt satt jeg ute i venteromme­t for å vente i 20 minutt etter sprøytesti­kket.

Og der traff jeg gamle kjente, selvsagt ettersom vi var innkalt på samme årgang. Gode minner ble refreshet. «Jeg ble fortalt at det bare var gamlinger her, men jeg ser ikke en eneste en», sa en gammel klassekame­rat til meg, der vi satt på venteromme­t. Til stor latter blant andre ventende.

Og nå venter jeg bare på vaksine nr. 2.

Til dere som jobber i helsevesen­et, og spesielt med vaksinerin­g:

Tusen takk for bidraget til vår felles dugnad! Dere fortjener all ros og fremsnakki­ng. Og til oss andre som forventer full trøkk på alle andre områder, vi forstår hvorfor man må ompriorite­re. Vi er snart i havn!

 ??  ?? Anita Håkegård Pedersen roser de som står på for vaksinerin­g i Finnmarksh­allen.
Anita Håkegård Pedersen roser de som står på for vaksinerin­g i Finnmarksh­allen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway