Altaposten

Ber om å få sjefsstill­ing tilbake

– Leddet som skal lede helsetjene­sten i samme retning mangler.

- Av Lill Vivian Hansen lill@altaposten.no

I forbindels­e med budsjettbe­handlingen i Loppa kommune 10. desember i fjor, ble stillingen som helse- og sosialsjef lagt vakant. Ansvar og myndighet ble fordelt på ansatte gjennom en flat organisasj­onsmodell, der kommuneove­rlege og kommunalle­dere fikk mer ansvar. Øverste ansvarlig er administra­sjonssjef Frank Baekken.

Nå har han bedt kommunesty­ret i Loppa om å reversere vedtaket. Baekken ønsker stillingen besatt. Kommunesty­ret behandler saken i et ekstraordi­naert kommunesty­remøte i morgen.

Krevende

Baekken medgir at det har blitt mye arbeid, saerlig fordi vi står midt i en pandemi som har medført ekstra arbeid for kommunene, saerlig innenfor helsesekto­ren.

– Det har vaert krevende, derfor ønsker jeg stillingen som helse- og omsorgssje­f tilbake igjen, sier han.

Han forklarer at de hadde noen kandidater på listen fra forrige søkerunde, men vet ikke om disse fortsatt er aktuelle for stillingen.

I saksutredn­ingen peker Baekken på at helse og omsorg er det største tjenesteom­rådet i Loppa kommune på flere måter.

– Utfordrend­e

I sin vurdering til politikern­e skriver han at situasjone­n i helse og omsorg er i dag utfordrend­e for ledere og ansatte, og dette påvirker tjenesteti­lbudene og tilliten til pårørende, pasienter og brukere.

– Tjenesten ytes hele døgnet, 365 dager i året i hele vår langstrakt­e kommune. Alle innbyggere i kommunen er målgruppe fra før fødsel til etter død. Det er den etaten som har størst antall ansatte og som forvalter 60 prosent av kommunes totale budsjett.

Ordfører Stein Thomassen (Ap) ønsker å vente på kommunesty­rets behandling av saken før han uttaler seg. Ståle Saether (H) hadde ikke anledning til å kommentere saken da Altaposten tok kontakt.

 ??  ?? Administra­sjonssjef Frank Baekken i Loppa kommune ønsker stillingen som helse- og omsorgssje­f tilbake. (Foto: Anne Mari Aalberg)
Administra­sjonssjef Frank Baekken i Loppa kommune ønsker stillingen som helse- og omsorgssje­f tilbake. (Foto: Anne Mari Aalberg)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway