Altaposten

Behandler all smitte som mutert

Ordfører Monica Nielsen (Ap) og Alta kommune fikk smittetilf­elle nummer åtte i fanget 18. mai, men nasjonalda­gen ble feiret med stort fokus på avstand og smittevern­tiltak.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

– Det var gjort en god jobb i forkant med planleggin­g av ulike arrangemen­ter, fra popup-konserter, kortesje og tatt høyde for smittevern­et. Dette var planlagt før utbruddet kom, men det viser hvor viktig det er å vaere godt forberedt, sier Monica Nielsen (Ap).

Selv om samfunnet fortsatt står midt i pandemien og et pågående utbrudd av smitte i Alta, ser Nielsen tilbake på den store dagen som en suksess.

– At vi fikk så mange arrangemen­ter rundt omkring – jeg har lyst til å gi «kred» til alle som stilte opp, fra 17. maikomitee­n til artistene, kor, korps og andre. Det er mange som har vaert involvert i dette, og bidratt til at altavaerin­ger fikk en fin feiring. I tillegg var vi heldig med vaeret.

Hun påpeker at man fortsatt må forvente at det kan komme nye smittetilf­eller i etterkant av det pågående utbruddet, og at man ikke vet hvor mange det til slutt vil berøre.

– Vi ser samtidig at smitten kan synes å smitte raskere nå enn for et år siden. Det er absolutt viktig å minne på om at altavaerin­ger fortsatt er bevisst til at vi står i et utbrudd.

– Du sier det kan virke som om smitten sprer seg raskere nå enn i fjor. Har man fått svar på analyser om hvilken mutasjon det nå dreier seg om?

– Nei, vi har ikke fått svar på analysene. Vi behandler nå alle smittetilf­eller som om de er mutert. Dette fordi de variantene i Norge i dag i mange sammenheng­er er muterte varianter av viruset. Den britiske har vi allerede litt kjennskap til, påpeker Nielsen.

 ??  ?? Ordfører Monica Nielsen og kommuneove­rlege Peder Halvorsen er forberedt på at det kan komme flere smittede.
(Foto: Astrid Krogh-sommerseth)
Ordfører Monica Nielsen og kommuneove­rlege Peder Halvorsen er forberedt på at det kan komme flere smittede. (Foto: Astrid Krogh-sommerseth)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway