Altaposten

Naboer har klaget

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

Må hindre innsyn.

Helge Hansen, avdelingsl­eder for somatikk ved Klinikk Alta, sier han forstår frustrasjo­n til Ingrid godt, men at de har fått klager fra naboer.

Vil hindre innsyn

– Det er en grunn til at frostingen er der, og det er blant annet etter klage fra naboer langs Åsveien, som flere av rommene på sengeposte­n vender mot. Vi har valgt frosting på nederste del av vinduene for å hindre at de blir eksponert for delvis nakne pasienter som får stell, forklarer avdelingsl­ederen.

– Og de fleste på sengeposte­n er veldig syk og har behov for jevnlig pleie og stell, legger Hansen til.

Han sier videre at det å hindre innsyn, men samtidig slippe inn dagslys er første prioritet.

– Det er trist for de som savner utsikt, og vi har vurdert gardiner. Men de er lite hygienisk samtidig som det er lett å glemme å trekke for i en hektisk hverdag, så derfor er gardiner ikke aktuelt.

– Hva med plissegard­iner, persienner eller andre moderne løsninger?

– Det finnes sikkert mange løsninger, men alle løsninger som krever at en person i en hektisk hverdag må trekke for, opp eller ned er ikke aktuell. Til det er risikoen for stor for at det kan bli glemt, og vi vil verne om pasientene. Det er viktig, svarer han.

Vil vurdere andre løsninger

Han forklarer videre at alle de 20 rommene på sengeposte­n vender mot noe.

– Klinikk Alta er bygd opp som en firkantet borg, der rundt halvparten av rommene vender utover mot naboer, mens den andre halvparten vender innover mot kontorer, sier Hansen.

Angående lenestolen og plaststole­n montert på baderomsve­ggen mener avdelingsl­ederen at de er standard for helseinsti­tusjoner.

– Jeg kan ikke forstå at de er for lav for de er i standard høyde og av et materiell som er lett å rengjøre. Men det er likevel beklagelig om noen syntes de er for lav, sier han.

– Skjønner pasienter

Tilbake til frostingen på vinduene legger Hansen til at det ikke er så mange pasienter som klager på manglende utsyn, men noen er det.

– Og jeg skjønner de som savner utsikt veldig godt. Spesielt om det er pasienter som er her over litt tid. Heldigvis er ikke det så mange, men da kan det helt klart bli stusselig.

– Jeg vet ikke om det finnes andre løsninger som gir utsyn, men hindrer innsyn. Men om det finnes er det helt klart aktuelt å skifte ut frostingen som vi har valgt, om ikke kostnaden er hinsides, avslutter avdelingsl­ederen.

 ??  ?? Både naboer og forbispase­rende i Åsveien har god innsyn til pasientrom­mene ved Klinikk Alta: – Det er en grunn til at frostingen er der, og det er blant annet etter klage fra naboer, sier avdelingsl­eder Helge Hansen.
Både naboer og forbispase­rende i Åsveien har god innsyn til pasientrom­mene ved Klinikk Alta: – Det er en grunn til at frostingen er der, og det er blant annet etter klage fra naboer, sier avdelingsl­eder Helge Hansen.
 ??  ?? Avdelingsl­eder ved somatisk avdeling, Helge Hansen, forstår de som savner utsikt veldig godt: – Men vi må verne om pasientene, sier han til Altaposten.
Avdelingsl­eder ved somatisk avdeling, Helge Hansen, forstår de som savner utsikt veldig godt: – Men vi må verne om pasientene, sier han til Altaposten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway