Altaposten

Mener sønnen er offer for omsorgssvi­kt

Anmeldte kommunen.

-

Etter at sønnen flyttet inn i kommunal omsorgsbol­ig naer Alta sentrum i januar, har mor fått en rekke bekymrings­meldinger om at gutten blir overlatt til seg selv.

– Jeg har fått mange telefoner om at gutten er alene, uten personale rundt seg. Det er bekymrings­verdig. Hvorfor har han ikke folk rundt seg? spør hun.

Mor forteller at gutten har et vedtak på en til en omsorg, som betyr at det skal vaere folk tilstede hele døgnet.

Denne uka valgte hun å anmelde kommunen for omsorgssvi­kt. Ifølge mor er dette er brudd på lovverket.

– Jeg kan ikke sitte å se på at sønnen min blir overlatt til seg selv. Vi er sikkert ikke alene og i vårt tilfelle er det rett og slett omsorgssvi­kt, sier hun.

Gutten, som nå er 18 år, er rullestolb­ruker, har cerebral parese og epilepsi. Ifølge mor er han ikke i stand til å ta vare på seg selv. Hun har hatt flere møter med kommunen, og i møtene virker det som om de skjønner hennes bekymring, men mor mener de støtter seg på at han er over 18 år og kan bestemme selv.

– Jeg kan skjønne at de påpeker at han er myndig, men han er ikke selvhjulpe­n, sier hun, som nå må vurdere å ta sønnen hjem fra omsorgsbol­igen som har 14 boenheter.

Helse- og sosialsjef John Helland bekrefter at mor har tatt kontakt med Alta kommune. Han sier kommunen følger opp og at det er holdt møte om denne saken i dag.

– Vi skal passe på at alle blir hørt og ønsker dialog med pårørende, sier Helland.

– Vi kan ikke gi noen uttalelser i denne saken. Så lenge saken er anmeldt til politiet, er det en politisak, forklarer Helland.

 ??  ?? Gutten på 18 år blir ifølge moren ofte sett alene. (Foto: Privat)
Gutten på 18 år blir ifølge moren ofte sett alene. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway