Altaposten

Har begynt å krible litt

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Alta If-trener Vidar Johnsen gleder seg til seriestart­en hjemme mot Moss om drøyt fire uker.

I slutten av forrige uke offentligg­jorde Norges fotballfor­bund serieoppse­ttet for de to avdelingen­e i Postnord-ligaen.

Midtukekam­p i tredje runde

Alta IF, som holder til i avdeling 1, skal møte Moss hjemme i Finnmarksh­allen i første seriekamp. Matchen spilles 20. juni. Deretter venter bortekamp mot Senja og hjemmekamp mot Baerum.

– Hva synes du om serieoppse­ttet, Alta If-sjef Vidar Johnsen?

– Jeg tenker at det blir skøy å møte en gammel storhet som

Moss hjemme i første serierunde. Det gleder jeg meg veldig til. Vi slo dem i fjor, men de har forsterket laget en del siden den gang. Målet er uansett tre poeng og en god start på sesongen, sier Johnsen, som merker at spenningsn­ivået har gått opp noen hakk etter at NFF sendte ut oppsettet. Alt tyder på at seriestart­en vil gå som planlagt.

– Det har begynt å krible litt. Det er en ganske merkelig kombinasjo­n av panikk og glede. Nå er det bare en drøy måned igjen, og da er det naturlig at spenningen stiger, smiler Alta If-bossen.

Fornøyd med oppsettet

Den første midtukekam­pen spilles hjemme mot Baerum onsdag 30. juni. Alta IF har stort sett sluppet unna lange og utfordrend­e reiser midt i uka.

– Vi er godt fornøyde med oppsettet. Det er flere som har kommet betydelig dårligere ut enn oss. Jeg vet at for eksempel Fløya og deres daglige leder Thomas Braaten ikke er like fornøyd, sier Johnsen.

Blir nødt til å rotere på laget

Med 26 seriekampe­r og flere potensiell­e cuprunder vil matchene komme svaert tett i store deler av sesongen. Alta IFS antatte førsteelle­ver består av mange rutinerte spillere, og det gjør at det helt sikkert vil oppstå både skader og suspensjon­er underveis.

Ikke minst trenger spillerne hvile for å kunne prestere på sitt aller beste. Det gjør at klubbens unggutter helt sikkert vil få flere muligheter til å vise seg frem.

– Jeg tror ikke vi har noe annet valg enn å bruke hele stallen. Vi kommer ikke til å ha alle spillerne tilgjengel­ig til enhver tid i en så hektisk sesong, slik er det bare. I fjor gikk vi rett inn i en spurt, der vi hadde få kamper og et voldsomt jag for å komme med i kvaliken. Nå må vi tenke annerledes. Vi må ha våre etablerte spillere i like god form i august og september som når startskudd­et går om en måned. Vi må ha et litt annet fokus, der vi tenker mer langsiktig enn fra kamp til kamp, forteller klubbens hovedtrene­r, og legger til:

– Vi har god bredde i stallen nå, så jeg er ikke redd for at vi skal få problemer selv om vi må rotere en del på laget. Vi har en fin miks av etablerte karer og spennende unggutter.

Ønsker to kamper i Tromsø

Med mindre noe helt spesielt skjer den neste uka får lagene i Postnord-ligaen lov til å starte med treningska­mper fra fredag 28. mai. Alta IF jobber nå med muligheten for å spille to kamper i Tromsø den helga.

– Vi ser på den muligheten og håper at vi får det til. Det er viktig at vi kommer i gang med treningska­mpene så fort som mulig. Guttene trenger litt skikkelig matching før serien starter, fastslår Johnsen.

 ??  ?? Alta IFS hovedtrene­r Vidar Johnsen har en drøy måned igjen på treningsfe­ltet før alvoret braker løs med hjemmekamp mot Moss. (Foto: Steffensen)
Alta IFS hovedtrene­r Vidar Johnsen har en drøy måned igjen på treningsfe­ltet før alvoret braker løs med hjemmekamp mot Moss. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway