Altaposten

Jeg måtte prøve meg

- Av Karl Eirik Steffensen og NTB kalle@altaposten.no

Runa Lillegård tok en kalkulert risiko i generalprø­ven, og fikk svaret hun ønsket seg. 20-åringen fra Nordlysbye­n har slitt med sykdom i vinter, og dermed ikke fått trent skikkelig eller spilt noen treningska­mper. Men da Lyn møtte Røa i sist helgs generalprø­ve før den planlagte seriestart­en kommende lørdag hadde Runa Lillegård fått plass i kamptroppe­n. Hun fikk noen minutter som innbytter og brukte tida godt.

– Vi slo i dag Røa 3-1 i vår siste test før seriestart. Ekstra hyggelig var det å ha Runa Lillegård tilbake i kamp, og som vanlig trengte hun ikke lang tid på å score. De to andre målene ble scoret av Sofie Tunes og Julie Jorde, skrev Lyn Fotball Damer på sin facebooksi­de.

– Jeg har fått trent brukbart den siste tida, og siden dette var siste treningska­mp før seriestart valgte jeg å ta en sjanse og se hvordan kroppen reagerte på et innhopp. Jeg måtte prøve meg. Det er viktig å komme i gang etter et langt sykdomsfra­vaer, sier Runa Lillegård til A-sporten.

Har fått påvist astma

Med nettsus og positive signaler fra kroppen fikk Lillegård svaret som hun ønsket seg.

– Det virker som at viruset som har holdt meg utenfor i lang tid er i ferd med å slippe taket. Det er ikke mange uker siden jeg knapt klarte å gjennomfør­e en treningsøk­t, så det er deilig å kjenne at det går rette veien, kommentere­r hun.

Hun vet fremdeles ikke nøyaktig hva som er grunnen til at årets sesongoppk­jøring har vaert av det vanskelige slaget.

– Jeg har blitt testet, og det viser seg at jeg har astma. Det kan vaere en medvirkend­e årsak til virusinfek­sjonen som jeg har slitt med så lenge. Hvor lenge jeg har hatt astma vet jeg ikke, men jeg skulle gjerne visst om dette på et tidligere tidspunkt. Men det er ikke noe å gjøre med det. Nå handler det bare om å bli så frisk at jeg kan fungere normalt i treningshv­erdagen og kjempe om en plass i førsteelle­veren igjen. Enn så lenge er det nok bare aktuelt med ganske korte innhopp, forteller 20-åringen.

Får seriestart­en utsatt

Egentlig skulle Lyn serieåpne borte mot LSK førstkomme­nde lørdag. Men i går ble det klart at en Lsk-spiller har testet positivt på koronaviru­set. Romerikskl­ubbens trener Knut Slatleim bekrefter smittesitu­asjonen i klubben overfor Romerikes Blad. Den aktuelle spilleren skal ha avgitt den positive virusteste­n etter en treningska­mp mot Kolbotn sist helg. Ifølge Slatleim skal spilleren vaere symptomfri.

– Hun var i alle fall symptomfri mandag. Det er en belastende situasjon å vaere i. Derfor er det viktig å presisere at hun ikke har gjort noe som helst galt, sier han.

Hele Lsk-troppen ble virusteste­t tirsdag. De som har fått status som naerkontak­ter er satt i karantene. Det gjelder ifølge klubben selv alle som var med på spillerbus­sen til lørdagens kamp mot Kolbotn. Også de spillerne som ikke var på bussen skal teste seg, melder NTB.

Norges fotballfor­bund bekrefter at kommende helgs kamp mot Lyn ikke kan spilles som planlagt.

– Dette er selvfølgel­ig kjedelig, men vi er forberedt på at slikt kan skje og har gode rutiner for dette gjennom våre protokolle­r. Vi håper det går bra med spilleren og ønsker riktig god bedring, sier leder av NFFS konkurrans­eavdeling, Nils Fisketjønn.

Han opplyser videre at forbundet i samråd med klubbene vil komme tilbake med nytt tidspunkt for kampen.

– Det er synd at matchen måtte utsettes. Kampprogra­mmet er allerede svaert tettpakket, og nå blir det helt sikkert en ekstra midtukekam­p for oss. Men det gir i hvert fall meg noen ekstra treningsda­ger før det braker løs, avslutter Runa Lillegård.

 ??  ?? Lyn-spiller Runa Lillegård trodde ikke at det kom til å gå. Men nå kan 20-åringen fra Alta likevel bli klar til årets første seriekamp. (Foto: Billybonke­rs)
Lyn-spiller Runa Lillegård trodde ikke at det kom til å gå. Men nå kan 20-åringen fra Alta likevel bli klar til årets første seriekamp. (Foto: Billybonke­rs)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway