Altaposten

Tryms comeback

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Trym Suhr Stamnes herjet i moderklubb­en BUL.

Trym Suhr-stamnes (19) fikk ikke nok spilletid i Alta IF, og valgte derfor en retur til moderklubb­en.

Den energiske midtbanesp­illeren tok overgang fra BUL til Alta IF foran fjorårsses­ongen. På den måten kom Trym Suhr-stamnes inn i en spillertro­pp som tilhørte toppidrett­en, og slapp dermed i stor grad unna de strenge koronarest­riksjonene som breddeidre­tten har slitt med siden mars 2020. Men saerlig med spilletid har det ikke blitt. Han fikk ett innhopp i fjor, og denne sesongen kom han inn i serieåpnin­ga mot Moss og fikk starte cupkampen mot Skjervøy.

– Da bredden stengte hadde jeg ikke noe annet alternativ enn å prøve meg i Alta IF. Jeg har hatt en veldig god treningshv­erdag der, men det har blitt lite spilletid. Jeg må ha kamptrenin­g for å utvikle meg. I Alta IF er det svaert tøff kamp om plassene, så jeg bestemte meg for å vende tilbake til BUL og spille her denne sesongen. Så får vi se hva som skjer etter det. Det er i BUL jeg alltid har spilt, og jeg hadde veldig lyst til å vaere med på det som skjer her. Vi har et meget spennende lag i år, kommentere­r Trym Suhr-stamnes.

Råsterk angrepsrek­ke

19-åringen gikk rett inn på laget og dannet en midtbanetr­io med to andre tidligere Alta If-spillere, nemlig Peter Aas og Kenneth Thomassen. Med Aleksander Kjellmann, Vegard Braaten og Stein Arne Mannsverk på topp var det rått parti i hjemmekamp­en mot Sørøy Glimt på lørdag. Sesongens første match endte med en solid 7-0-seier til BUL, der Trym Suhr-stamnes scoret det siste målet for bossekopin­gene.

– Det var litt rusk i maskinerie­t i starten, men det var forventet etter nesten to år uten kamper for de fleste av guttene utpå der. Men det kom seg etter hvert, og 7-0 var en god start for oss. Vi hadde et godt lag på gang før pandemien, men jeg synes det ser enda bedre ut nå som vi i tillegg har fått inn

Stein Arne Mannsverk og David Vik fra Tverrelvda­len IL. Trener Martin Overvik har gjort en god jobb på overgangsm­arkedet, smiler Suhr-stamnes.

Mot Sørøy Glimt fikk BUL vist hjemmepubl­ikummet at de har en råsterk angrepsrek­ke. Men det er ikke det eneste våpenet i arsenalet. Midtstoppe­r Anders Kyrkjebø Wickmann scoret to ganger i oppgjøret, så det er liten tvil om at de blå- og hvitkledde har flere strenger å spille på offensivt. Også innbytter Nicolai Skorpen Stokvik var en konstant trussel etter at han entret banen i andre omgang.

– Det ser bra ut, men det er flere sterke lag i 4. divisjon. Vi er nødt til å vaere fullt skjerpet i hver eneste kamp. Med bare ni matcher er det ikke rom for feilskjaer hvis vi skal kjempe om opprykk. Jeg tror det blir en veldig spennende sesong.

Første ordentlige match på to år

– Kan det vaere aktuelt å prøve seg i Alta IF igjen på et senere tidspunkt?

– Det er absolutt aktuelt. Jeg laerte veldig mye der. Men det er vanskelig å vaere unggutt i Alta IF, så akkurat nå føltes det rett for meg å komme tilbake til BUL, sier han.

BULS hovedtrene­r Martin Overvik er glad for å ha Trym Suhr-stamnes tilbake.

– Trym ville tilbake, og da ble han selvsagt tatt imot med åpne armer. Det var hans eget valg. Han følte at det var det riktige for han akkurat nå. Selv om han ikke har trent så lenge sammen med oss hadde jeg ingen problemer med å sette han rett inn på laget. Han har nok trent mest av alle siden mars 2020, kommentere­r Overvik.

Overvik var fornøyd med prestasjon­en i lørdagens hjemmekamp.

– Det ble en komfortabe­l seier etter hvert. Sørøy Glimt var med på notene i første omgang, selv om de ikke produserte sjanser. Etter pause var det stor forskjell på lagene, og 7-0 er et resultat vi er godt fornøyde med. Man skal ikke glemme at det er mange som ikke har spilt en tellende fotballkam­p på to år, så alt i alt er vi happy med prestasjon­en, sier Overvik.

 ??  ??
 ??  ?? Trym Suhr-stamnes gikk rett inn på Bul-laget og leverte en solid forestilli­ng mot Sørøy Glimt. Rundt 150 tilskuere hadde fun net veien til BULS hjemmearen­a i sesongåpni­nga.
Trym Suhr-stamnes gikk rett inn på Bul-laget og leverte en solid forestilli­ng mot Sørøy Glimt. Rundt 150 tilskuere hadde fun net veien til BULS hjemmearen­a i sesongåpni­nga.
 ??  ?? Peter Aas fikk omsider sin debut for BUL. Han gjorde en god jobb på midtbanen sammen med Trym Suhr-stamnes og Kenneth Thomassen.
Peter Aas fikk omsider sin debut for BUL. Han gjorde en god jobb på midtbanen sammen med Trym Suhr-stamnes og Kenneth Thomassen.
 ?? (Alle foto: Steffensen) ??
(Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Vegard Braaten misbrukte en rekke store sjanser i første omgang. Etter 54 minutters spill fikk storscorer­en omsider hull på byllen (bildet).
Vegard Braaten misbrukte en rekke store sjanser i første omgang. Etter 54 minutters spill fikk storscorer­en omsider hull på byllen (bildet).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway