Altaposten

Fant nytt fokus under korona

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Hans satset som boligfotog­raf da jobben forsvant.

Da pandemien herjet som verst begynte flere og flere å se seg om etter nye boliger. Plutselig dukket stillingen opp som 25-åringen ikke visste han ønsket seg.

Midt i pandemien, i en tid der flere ulike yrkesgrupp­er ble berørt av pandemi og tiltak, gikk Hans Jørgen Thorbjørns­en mot strømmen.

– Det beste med jobben, er at jeg kan leve av å fotografer­e, sier han.

Fikk hobby som jobb

Thorbjørns­en har bakgrunn fra blant annet klatrepark­en ved Sarves som klatreinst­ruktør, er et aktivt friluftsme­nneske og har gått medieprodu­ksjon ved UIT. Han har ofte med seg kamera på tur for å fange de magiske øyeblikken­e.

– Er jeg ikke på tur eller jobb, er jeg som regel og klatrer. Det ble derfor naturlig at jeg arbeidet i klatrepark­en, forteller han.

Men også Thorbjørns­en ble permittert. Han hadde lite lyst til å søke dagpenger, og begynte raskt å se seg om etter en ny jobb. Døren åpnet seg overrasken­de raskt på vidt gap.

– Rett etter nyåret var jeg egentlig i full jobb, smiler Thorbjørns­en.

Altaposten blir med Thorbjørns­en på det han selv kaller en typisk arbeidsdag. Han jobber som boligfotog­raf og beskriver tilvaerels­en som befriende og avslappend­e. I Alta er det nok å gjøre da det kan virke som leilighete­r og boliger selges over en lav sko.

– Helt konkret kommer jeg inn, tar bilder, sender de avgårde til arbeidsgiv­er, og sier meg fornøyd med dagen.

Kaffebesøk, ikke jobb

Boligfotog­rafen føler ikke at han går på jobb for å tjene penger. Han får holde på med akkurat det han trives med, og lever på mange måter av hobbyen sin.

– Når jeg kommer inn i boliger føler jeg det er som å komme på kaffebesøk.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Overdreven bruk av vidvinkel-linser kan gi en gal representa­sjon av rommet. Hans Jørgen mener det handler om å finne en fin mellomting.
Overdreven bruk av vidvinkel-linser kan gi en gal representa­sjon av rommet. Hans Jørgen mener det handler om å finne en fin mellomting.
 ??  ?? Han må passe seg for refleksjon­er og andre detaljer som helst ikke skal dukke opp på bildene.
Han må passe seg for refleksjon­er og andre detaljer som helst ikke skal dukke opp på bildene.
 ??  ?? Hans benytter ofte tiden til å slå av en prat når han er på «kaffebesøk».
Hans benytter ofte tiden til å slå av en prat når han er på «kaffebesøk».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway