Altaposten

75 faddere klare til innsats

- Av Anastasyia Fedotova anastasyia@altaposten.no

Mange vil bidra til at nye studenter får en god start på Campus Alta. 75 faddere har stilt seg til disposisjo­n for å ta imot årets kull med førsteårss­tudenter på Campus Alta.

Mye på gang

Etter et studieår med lite begivenhet­er, prøver fadderstyr­et å gjennomfør­e fadderuka så normalt som mulig.

– I år har vi mye av det samme som har vaert ved tidligere år, fordi veldig mange er på det med tradisjone­r. Vi skal ha rebusløp, pink party og neonparty som har vaert på programmet tidligere år. Mange av de eldre studentene mener det har vaert en suksess, forteller fadderlede­r Bettine Fredriksen Gran, og tilføyer;

– Vi måtte bare finne ut hva folk likte fra tidligere år, og hva som passer seg å gjøre nå fordi vi enda er i en situasjon med Korona. Så vi har egentlig prøvd å gjøre det beste ut av det.

Gran starter snart på sitt andre år som student ved UIT, og var en av de som ikke fikk opplevd mye på fadderuka i fjor grunnet korona.

– Veldig mange av oss som er med i styret i år var nye i fjor, så vi har bare vaert her i ett år. Vi fikk ikke muligheten til å vaere med mange andre eller føle på hvordan fadderuka er, konstatere­r hun.

Prioritere­r nye studenter

Til tross for at mange andreårsst­udenter ikke fikk oppleve fadderuka i fjor, er det førsteårss­tudentene som vil bli prioritert på arrangemen­tene.

– Vi prioritere­r de nye studentene, så vil fadderne komme i andre rekke. Så om det bare er plass til halvparten av fadderne og alle de nye studentene, blir de prioritert så de kan bli kjent med hverandre og stedet, påpeker Bettine.

Og som overalt ellers i samfunnet, vil smittevern­stiltakene også bli vernet om på fadderuka.

– Vi forholder oss til de retningsli­njene som myndighete­ne og Alta kommune har satt. Vi vil gjøre og si det vi kan for å forebygge, men vi kan dessverre ikke tvinge folk heller, forteller hun og tilføyer;

– Under Alta Live, som vi skal vaere en del av, vil det vaere testing for de som ikke har koronapass. Vi skal forholde oss til de smittevern­reglene og restriksjo­nene som er satt, og håpe på det beste.

Enormt med faddere

I år er det 75 faddere, Bettine tror hun vet hvorfor.

– Vi fikk ikke mulighet til å bli så godt kjent med hverandre og skolen, derfor er det mange som var nye i fjor som ønsker å vaere faddere. Det er mange som vil bidra til at de nye studentene vil få en god start, konstatere­r hun, og tilføyer:

– Vi tror at omtrent 150 vil vaere med på fadderuka, det vil vaere en blanding mellom internasjo­nale og norske studenter. Vi er veldig glade for at det blir en blanding, og sånn er det i fadderstyr­et og. Vi er en blandet gjeng, så alt går på engelsk, avslutter hun.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway