Altaposten

Vaer våken, det er valgkamp

- Jan Olav Evensen Leder i Lebesby Senterpart­i

Nå vil selv Høyre og statsminis­ter Solberg ha mer politi ut i distrikten­e! Og Arbeiderpa­rtiet angrer hele naerpoliti­reformen. Dessuten vil Ap nå fordele fisken på flere, leveringsf­orpliktels­en, havressurs­loven og deltaker loven skal følges … sier de nå. Det samme Ap som har hjulpet regjeringe­n de siste åtte år med diverse sentralise­ringsrefor­mer.

Du store all verden, har de ikke sett utfordring­ene før nå, like før valget?! Nå bør VI ALLE tenke nøye gjennom hvilken stemmesedd­el som skal legges i urna, vi bør bruke våre krefter på å skille mellom valgflesk og villet politikk.

Tenk gjennom hvem har sagt hva de siste fire årene? Og hvem har sagt det de nå sier bare de siste månedene, nå når valget naermer seg? Og hva står i programmen­e? Det er spørsmålen­e man bør stille seg før man tar sin avgjørelse, bestemmer seg for hvilken stemmesedd­el som skal i urna.

Senterpart­iet har hele veien sagt at distrikten­e og verdiskapn­ingen som foregår der skal ivaretas og styrkes. Senterpart­iet har hele veien sagt at vi må beholde Norge slik vi kjenner det med små forskjelle­r blant folk. Senterpart­iet har hele veien sagt at politikken må komme nedenifra, folkets vilje skal råde. Og ikke minst: Senterpart­iet har hele veien sagt at vi ikke må selge landet, sikre norsk eierskap i våre strategisk viktige bedrifter, ikke gi fra oss selvrådere­tten, våre ressurser og konkurrans­efortrinn.

Helt konkret vil jeg nevne: – Senterpart­iet har hele veien vaert krystallkl­are på at man ikke skal slå sammen kommuner og fylker mot folket vilje. Og er det folkets vilje så skal tvangssamm­enslåtte kommuner og fylker gjenoppret­tes.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at offentlige tjenester skal finnes der folk bor, du skal f.eks. slippe å kjøre milevis for å få ordnet deg et pass eller et Id-nummer.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at føde og akutt-tilbud skal vaere proporsjon­alt med befolkning­stettheten, faerrest mulig skal vaere nødt til å reise langt for å føde eller få nødvendig akuttilbud.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at flystasjon­en på Andøya må oppretthol­des.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at høyskoleti­lbudet på Nesna må ivaretas.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på foretaksmo­dellen innenfor helse må fjernes, helsesekto­ren skal styres av de folkevalgt­e, ikke av oppnevnte styrer, i «lukkede rom».

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at veinettet ute i distrikten­e, der den største verdiskapn­ingen foregår, må prioritere­s.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at rimelige priser på kortbanene­ttet er avgjørende for verdiskapn­ing og bolyst i distrikten­e, noe hele landet tjener på.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at nye naeringer ikke skal fortrenge de etablerte.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på at Eøs-direktiver ikke skal stå i veien for ønsket distriktsp­olitikk i Norge.

– Senterpart­iet har hele veien vaert tydelige på, som det eneste av «de store partiene», at fisken først og fremst skal skape verdier for folk og fiskevaer langs kysten.

Senterpart­iet er det eneste av de store partiene som har fått hull på «trålstigen», rettnok har vi «bare» programfes­tet at trålstigen «i all hovedsak» skal ligge fast. Men «i all hovedsak» betyr et stort skritt bort fra at den er hugget i stein.

Det gir oss mulighet til å gjeninnfør­e leveringsf­orpliktels­ene i henhold til det som var intensjone­n, at den havgående flåte skal vaere et supplement til kystflåten, trålerne skal bidra til å skape helårige arbeidspla­sser langs kysten.

Det er valgkamp, vi merker oss at våre politiske konkurrent­er og motstander­e karakteris­ere oss i tøffe ordelag, hardere og hardere jo mer vi naermer oss valgdatoen 13. september. Det får vi som parti leve med. Vi vil bare at Norges befolkning skal leve gode liv i det landet vi alle er så glade i.

VAER VÅKEN – DET ER VALGKAMP - Minn deg selv på hva du har sett og lest de siste år når det gjelder politikken for hele landet.

 ??  ?? – Fisken skal først og fremst skal skape verdier for folk og fiskevaer langs kysten, skriver Jan Olav Evensen i Sp
– Fisken skal først og fremst skal skape verdier for folk og fiskevaer langs kysten, skriver Jan Olav Evensen i Sp
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway