Altaposten

– Forskninge­n er blitt sikrere

-

Klimaforsk­er Jan Fuglestved­t mener FNS klimapanel (IPCC) har gjort store vitenskape­lige framskritt i sin nye rapport. Fuglestved­t er selv en av nestledern­e i arbeidsgru­ppen som står bak den nye storrappor­ten.

– Forskninge­n er blitt sikrere på at mennesker står bak temperatur­økningen vi ser i dag, og panelet anser dette som et avklart spørsmål det ikke lenger er noe vitenskape­lig usikkerhet rundt, uttaler Fuglestved­t i en pressemeld­ing fra forsknings­senteret Cicero. Ifølge ham har modellbere­gningene samtidig redusert usikkerhet. (©NTB)

Solvang kvalifiser­te heller ikke de lokale støtteordn­ingene.

– Vi falt også utenom de kommunale tilskudden­e fordi halvparten av aksjene måtte vaere lokalt, og foreløpig ligger aksjene våre i Normisjon sentralt.

Måtte avlyse

til

Egentlig var Solvang midt i en større oppgraderi­ng da pandemien inntraff, men da tilskudden­e uteble, måtte også oppgraderi­ngen utebli.

– Oppgraderi­ngene ble satt på vent. I 2019, før pandemien bygde vi ut noen hytter med eget kjøkken og bad. Ellers har vi gjort små oppgraderi­nger, fordi det er et gammelt sted, så må vi ta ting litt og litt. Til høsten skal vi legge inn mer strøm så vi kan lage flere helårsplas­ser konstatere­r Kari.

I tillegg til at støtten har uteblitt, har de måtte avlyse flere arrangemen­t

Kari Helene forteller at de er godt fornøyd med besøkstall­ene i juli, men har lagt merke til at ikke alle har tatt seg turen innom campingpla­sser.

– Juli har vaert veldig bra, spesielt på leie av rom. Juni og mai derimot, det har vaert veldig dårlig. Men det er nok på grunn av korona.

 ??  ?? (Illustrasj­onsbilde: Norsk polarinsti­tutt)
(Illustrasj­onsbilde: Norsk polarinsti­tutt)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway