Altaposten

Måtte legge oppgraderi­ng på vent

Kvalifiser­te ikke til koronastøt­te etter at de ble AS.

- Av Anastasiya Fedotova anastasiya@altaposten.no

Planene om oppgraderi­ng av Solvang camping på Transfarel­v fikk skudd for baugen da koronaen kom. Februar 2020, en knapp måned før pandemien inntraff Norge, ble Solvang camping gjort om til et AS. Dermed kvalifiser­te de ikke for å få tilskudd.

– Koronaen stoppet oss fullstendi­g, forteller daglig leder Kari Heitmann Strøm oppgitt, og fortsetter;

– Vi lå under Normisjon som en avdeling før vi ble eget AS, hvor Normisjon er aksjonaer. Da falt vi utenom reglene for hvem som får tilskudd. Selv om vi kunne vise til tall og alt det der, så falt vi utenom.

Falt utenom alt

som egentlig skulle foregå på Solvang.

– Vi har hatt mye avbestilli­nger på grunn av smittevern­sreglene og de stadige smittetryk­kene som har blusset opp. Jeg håper at det ikke blir flere utbrudd utover høsten, så kan vi starte på normalen igjen. Det begynner å taere litt hardt på med at vi får avbestilli­nger, innrømmer hun.

Faerre som tar seg til rette

Turister som tar seg til rette har vaert et problem for campingpla­ssen. Flere har tatt turen innom for å tømme doen, fylle på vann, vaske klaer og dusje uten å betale for seg mens de har fricampet utenom campingpla­ssene i Alta.

– På bakgrunn av erfaring, så eliminerer vi sånne ting, det skal ikke vaere lettvint å komme hit nå og ta seg til rette. Det er få som gjør det nå, i hvert fall som vi vet om. Vi har gjort det vanskelig, blant annet med koder på dørene. Da er det fysiske begrensnin­ger som gjør det vanskelige­re for de som vil ta seg til rette, konstatere­r Kari.

Samtidig syntes hun at Alta kommune burde gjøre det vanskelige­re for turistene å fricampe.

– Jeg skulle ønske at bobilene ikke fikk stå på sentrum, jeg syntes at kommunen skulle ha oppfordret de turistene til å ta inn på campingpla­ssene. Jeg vet at i fjor var det opp til 50 bobiler som parkerte i sentrum på natta, forteller hun.

Bra i juli

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway