Altaposten

Tredoblet kinobesøk etter fjoårets miserable koronasomm­er

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

– Til tider har vi opplevd kø i døra flere ganger, og det er vi fornøyd med.

Det går gått for Tommy Wirkola-filmen «I onde dager» som hadde premiere for en uke siden. Per nå har totalt 44.970 i Norge sett filmen og hos Aurora kino Alta som har opplevd svaert godt besøk i sommer, er også filmen en av de mest populaere.

140 på premiere

Marianne Westgård, kinosjef hos Aurora kino Alta sier Tommys filmer alltid går god i regissøren­s hjemby, og at over 457 i forrige så filmen.

–Den går godt, og det er nok også takket vaere veldig gode kritikker. På førpremier­en som var 24.juli hadde vi hele 140 i salen, sier hun.

Besøk rett opp

Kinobesøke­t i sommermåne­dene juni og juli har også vaert gode i Alta. Besøkstall­ene for juni og juli ble 6052. I 2019 var besøket i samme måneder: 6324 (altså før korona) og i 2020 gjestet kun 1706 kinosetene i Alta.

– Vi har hatt nesten like godt besøk i år som vi hadde før pandemien. Godt hjulpet av filmer som Croods 2 (860 besøk), Fast & Furious 9 (810 besøk), The Conjuring 3 (678 besøk), Black Widow (598 besøk), samt Alta Kommunes satsing på blant annet gratis kinotilbud for barn i sommerferi­en. Og selvfølgel­ig Tommy Wirkola med I Onde Dager helt på tampen av perioden. Den har vi fortsatt godt besøk på nå i august, sier Westgård.

Filmtrøkk

I sommer har det nesten kommet for mange filmer på samme tid. Det har ført til savn om enda en kinosal.

– Til tider har vi opplevd kø i døra flere ganger og det er vi fornøyd med. Noe av årsaken til det er at det i sommer kom flere gode og nye filmer, som vi har savnet under koronatide­n. Det har faktisk kommet så mange filmer at vi ikke rekker å kjøre dem ferdig før vi må rulle ut nye, så jeg savner faktisk en sal ekstra i disse tider, for flere av filmene kunne helt klart stått litt lenger på programmet.

– Spennende filmhøst

Høsten er snart på trappa, og i år vil kinoprogra­mmet vaere spekket med godbiter for enhver smak og aldersgrup­pe.

–Vi gir gass i dag med premiere på Suicide Squad 2. Den første filmen fikk ikke gode kritikker, men denne har fått veldig gode skussmål, så den tror jeg vil gå veldig bra framover. Litt senere i høst kommer det også en barnefilm som jeg tror veldig mange barn vil se. Når ungene har sett den på plakaten inne hos oss, så har de jublet. Den heter Paw Patrol, sier Westgård.

To norske

I høst kan hun også lokke med en norsk skrekkfilm og den nye filmen om slaget i Narvik.

– Den har ikke fått så mye oppmerksom­het i pressen enda, men jeg tror det er en bra film. Den heter Vikingulve­n. I tillegg vil det rulles ut flere Marvel-filmer utover høsten og det betyr en spennende høst for filmglade altavaerin­ger. Mot jul kommer den nye storfilmen Narvik, og den regner jeg vil gjøre det bra, og før det kommer den nye James Bond som alltid er en slager, sier kinosjefen fornøyd.

– Er det fremdeles koronatilt­ak på kinoen?

– Ja, det må blant annet fremdeles vaere avstand, altså et sete ledig mellom kohortene. Vi håper å slippe på tiltakene når 4. trinn rulles ut, men vi tar dette som det kommer. Alt i alt så går det veldig bra med de tiltakene vi har.

 ??  ?? Marianne Westgård er storfornøy­d med sommerens kinobesøk som banker 2020 i støvlene. (Arkivfoto: Lill Vivian Hansen)
Marianne Westgård er storfornøy­d med sommerens kinobesøk som banker 2020 i støvlene. (Arkivfoto: Lill Vivian Hansen)
 ??  ?? Vikingulve­n som er Norges første varulvfilm som kommeri høst, omtales som en klassisk varulvfilm i en helt ny innpakning. (Pressefoto)
Vikingulve­n som er Norges første varulvfilm som kommeri høst, omtales som en klassisk varulvfilm i en helt ny innpakning. (Pressefoto)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway