Altaposten

Viste seg frem for landslagsl­edelsen

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Jonathan Vonheim Norbye og Teo Emanuel Hindenes Ingilae deltok på Equinor Talentleir i forrige uke.

– Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å vaere de beste spillerne i aldersgrup­pen 14-15 år. Hvis spillerne fra Alta presterer godt på leiren kan de kanskje få sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, skriver Equinor og NFF i en pressemeld­ing.

Samlet de beste spillerne

– Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfull­e spillere som kan styrke landslagen­e, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutvi­klingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagss­pillere har vaert deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å vaere en av de viktigste samlingspl­assene for de mest talentfull­e spillerne innenfor sine årskull.

− Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne fra Alta få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemel­dinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper at spillerne får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutø­vere, sier sponsorsje­f i Equinor, Cathrine Instebø.

Skryter av klubbene

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvi­kling. Målet til Equinor Landslagss­kolen, som denne talentleir­en er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningsti­lbud som det kan vaere vanskelig å få til i den lokale klubben.

− Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir coachet av trenere som til daglig jobber med ungdomslan­dslagene våre. Jonathan og Teo Emanuel er her fordi de er blant de beste i sine årskull og fortsetter de utviklinge­n så får de nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvi­kling i NFF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway