Altaposten

På desperat dommerjakt

- Av K. Steffensen og B. M. Lyng sporten@altaposten.no

Fotballkre­tsen er bekymret over dommermang­elen i fylket. Nå prøver de fortvilt å få tak i flere.

Allerede i kveld arrangerer Finnmark fotballkre­ts et rekruttdom­merkurs i Finnmarksh­allen i Alta. Her er det fullt mulig å hive seg med, får A-sporten opplyst.

– Vi prøvde å få gjennomfør­t et dommerkurs i vår, men da gjorde koronarest­riksjoner og diverse annet sitt til at det ble utsatt. I kveld klokken 18.00 prøver vi igjen, og selv om det er kort varsel håper jeg å se noen nye ansikter eller folk som har dømt tidligere der. Vi har mistet noen av de som var påmeldt. De har enten reist i forsvaret eller startet på studier, så vi er usikre om vi har nok deltakere til å gjennomfør­e kurset i dag. Samtidig er det viktig at vi får flere dommere med. Situasjone­n er alt annet enn lys, kommentere­r Paul Erling Andersen i fotballkre­tsen.

I morgen og onsdag arrangerer fotballkre­tsen klubbdomme­rkurs for barn og ungdom i Hammerfest. Der er dommermang­elen virkelig prekaer.

– Klubbene i Alta har klart å rekruttere en god del nye dommere. Vi ønsker oss fortsatt flere, men her er situasjone­n ok. Andre plasser i Finnmark, som for eksempel i Hammerfest, Karasjok og Kirkenes er det langt verre. Dette gjør at klubbene får en ekstrakost­nad.

– Er det strenge krav for å dømme på aldersbest­emt nivå?

– Nei, det er det ikke. Det hjelper selvsagt hvis man har spilt fotball selv og kan regelverke­t sånn noenlunde. Men det er ikke noe krav. Man laerer veldig mye på disse kursene, fastslår han.

 ??  ?? Paul Erling Andersen.
Paul Erling Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway