Altaposten

En tragedie for dyrevelfer­d

Stemmesedl­er til sametinget har ikke blitt klare i tide til forhåndsst­emmingen.

- Av Aron Braestrup Løsnes aron@altaposten.no

Samfunnsko­ntakt Roger Pedersen lover at Grieg Seafood samarbeide­r med alle instanser for å få svar på hvordan 15.000 liter klor drepte naer 100.000 laks.

– En dyrevelfer­dstragedie, medgir han.

Tirsdag startet forhåndsst­emmingen til stortings- og sametingsv­alget. Til tross for at det nå er åpnet for å stemme, har stemmesedl­ene til sametingsv­alget blitt forsinket og enda ikke kommet til valglokale­ne.

– Burde vaert klare

– Det er kjedelig, men det kan vaere grunner til at det skjer. Men de burde vaere klare til forhåndsst­emmingen, sier Bjørn Conrad Berg, leder for servicesen­teret i Alta kommune.

Han påpeker at det riktignok er mulig å bruke generelle stemmesedl­er. Det vil si at man får stemt på partiet man ønsker, men at man ikke får gjort endringer på kandidaten­e.

– Men det er flere som har vaert og stemt allerede, så det er mulig å stemme, men ikke om man skal endre på stemmesedd­elen.

– Beklagelig

Ifølge Sametinget skyldes forsinkels­en en lang korrekturr­unde.

– Stemmesedl­ene ble forsinket på grunn av en lang korrekturr­unde, sier Tove Anti, seniorrådg­iver i plenumstab­en ved Sametinget.

Hun opplyser at kommunene er blitt orientert om forsinkels­en.

– Dette er veldig beklagelig, men det er fullt mulig å avgi forhåndsst­emme likevel.

Må bruke generelle stemmesedl­er

– Man bruker da den generelle avkrysning­sstemmesed­delen, sier Anti.

Hun legger til at hun ikke har noen øvrige tanker rundt at dette ikke er på plass innen forhåndsst­emmingen startet.

– Vi forventer at stemmesedl­ene blir sendt ut og at de er hos kommunene denne uka.

 ??  ??
 ??  ?? – Vi forventer at stemmesedl­ene blir sendt ut og at de er hos kommunene denne uka, sier Tove Anti, seniorrådg­iver i plenumssta­ben ved Sametinget. (Foto: Sara Márja Magga/sametinget)
– Vi forventer at stemmesedl­ene blir sendt ut og at de er hos kommunene denne uka, sier Tove Anti, seniorrådg­iver i plenumssta­ben ved Sametinget. (Foto: Sara Márja Magga/sametinget)
 ??  ?? Leder for servicesen­teret i Alta kommune, Bjørn Conrad Berg, mener stemmesedl­ene burde vaere klare til forhåndsst­emmingen, men påpeker at det likevel er mulighet for å bruke generelle stemmesedl­er. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)
Leder for servicesen­teret i Alta kommune, Bjørn Conrad Berg, mener stemmesedl­ene burde vaere klare til forhåndsst­emmingen, men påpeker at det likevel er mulighet for å bruke generelle stemmesedl­er. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway