Altaposten

Filmer 200 timer fotball

Med strenge restriksjo­ner blir Altaposten­s storsatsin­g på Altaturner­ingen viktigere enn noen gang.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Det blir timevis med turnering på tv og radio fra mediehuset.

Det er svaert krevende å arrangere store idrettsbeg­ivenheter for tida. Bare spør Alta IF, som er arrangør av Altaurneri­ngen i fotball. På grunn av strenge smittevern­sregler blir det en del endringer i år. For første gang i turneringe­ns stolte historie starter kampene allerede i morgen tidlig, og dette gjøres for å unngå at for mange spillere, trenere og tilskuere oppholder seg på samme område samtidig.

Kjenner ekstra press i år

Mediehuset Altaposten har alltid hatt en sentral rolle i formidling­en av turnerings­fotballen som utspiller seg på Aronnes og de andre arenaene i Nordlysbye­n. De siste årene har streaming på nett sørget for at også de som ikke er tilstede får sett sine unge håpefulle i aksjon. Nå som det kun er tillatt med én voksen per spiller på stadion blir disse sendingene viktigere enn noen gang tidligere. Og den utfordring­en tar produksjon­steamet på strak arm.

– Denne gangen kan dessverre ikke folk se turneringe­n på en normal måte, så da er det enda viktigere for oss å levere et godt streamingp­rodukt. Det spesielle i år er at vi fortsatt er preget av restriksjo­ner og det ikke er lov med publikum, noe som legger mer press på at vi leverer høy kvalitet gjennom hele turneringe­n, sier Karianne Engelien Anti, som sammen med It-sjef Even Martinsen skal sørge for at mediehuset­s nettsatsin­g går på skinner.

Altaposten skal streame kamper fra ni baner i år. Det er den største produksjon­en mediehuset har hatt uten hjelp av samarbeids­aviser. 20 lokale ungdommer er hentet inn for å filme kampene. De har fått opplaering og er klare til å levere godt over 200 timer med turnerings­fotball, får A-sporten opplyst.

– Vi gleder oss masse til å dekke årets turnering. Det er en av de mest hektiske ukene i året, men samtidig veldig artig. Vi har forberedt oss hele uken, og hentet frem alt utstyr vi har tilgjengel­ig for å levere en så bred og god produksjon som overhodet mulig, kommentere­r Even Martinsen.

Altaturner­ingen 2021 starter torsdag morgen klokken 09.00.

 ??  ??
 ??  ?? I morgen sparkes Altaturner­ingen 2021 i gang, og Altaposten skal streame fra hele ni baner. (Foto: Steffensen)
I morgen sparkes Altaturner­ingen 2021 i gang, og Altaposten skal streame fra hele ni baner. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway