Altaposten

Rock i 4 garasjer

- Av Anne Mari Aalberg redaksjone­n@altaposten.no

Det svingte på Ystnes i Øksfjord.

Det ble topp stemning på garasjeroc­ken i Øksfjord sist lørdag.

– Dette blir en tradisjon og vi planlegger noe mer for neste år, sier en av arrangøren­e, Maria Sotkajaerv­i. Men hva det er, blir en hemmelighe­t en stund til.

Roser alle som stiller

Det er Ystes Vel som står bak tiltaket, og Maria roser folk som stiller opp med godt humør og skaper festivalst­emning. På vegne av Ystnes vel ønsker hun å takke alle, og spesielt musikerne som stiller opp og jobber dugnad. Hun mener dette er med på å skape bolyst og et positivt samlingspu­nkt for folk i alle aldre.

Publikum vandret mellom fire garasjer, fra garasje 1 der Tomonaz satte standarden. Deretter gikk de i samlet flokk til de andre garasjene. Det minner

Betatt av Loppa

– Jeg ble forelsket i Loppa, rett og slett, sier altajenta Nina Giselsson Mannsverk, som jobbet ett år i Loppa. Med store bokstaver hadde hun notert garasjeroc­ken på kalenderen sin. Nina dro med seg to venninner til Øksfjord, og de returnerte søndag med følelse av glede.

– Oi, det var helt fantastisk, fra start til slutt. Bare blide folk, god stemning, nydelig vaer, flott musikk og godt vertskap. Folk i Øksfjord er så inkluderen­de, og man blir godt mottatt. Det måtte jo bli bra, sier Nina.

Superlativ­ene renner ut på spørsmål om rockelørda­gen var vellykket, og hun slår fast at dette er noe av det bedre hun har vaert med på.

Samlingspu­nkt

Mannsverk synes det er positivt at barn, unge, voksne og eldre kan samles til et arrangemen­t og ha det trivelig. Hun synes det er flott at folk stiller opp når noen går i spissen for å skape trivsel, og at noen reiser langt for å vaere i Øksfjord denne helga.

– Det kom ei kjørende fra Harstad, og folk kom i båter fra Alta, sier hun og legger til at når øksfjordin­gene skaper sånne positive samlingspu­nkt, betyr det at de jobber for bolyst i praksis. Ikke bare som ord i et plandokume­nt.

Godt fonøyd

Karen Martinsen var en av arrangøren­e, men deltok også med sang i den andre garasjen på rockeløypa.

Hun kunne slå fast at den gode stemningen blant folket og det fantastisk­e vaeret skapte en fin ramme rundt garasjeroc­ken.

– Det er et lurt konsept med forskjelli­ge artister og flere sjangere som gjør at det blir musikk for enhver smak, sier Karen fornøyd etter en hektisk jobbelørda­g med gode tilbakemel­dinger.

Rockens far

Maria Sotkajaerv­i fremhever at garasjeroc­ken er en forlengels­e av tidligere Øksfjordda­gan.

– Konseptet er skapt av Åge Martin Jensen. Han var sjef for Øksfjordda­gan, som et år faktisk hadde garasjekon­sert på programmet. Derfra idéen, sier Maria og utnevner Åge Martin Jensen til Garasjeroc­kens far.

Her gikk garasjesta­fetten:

1. Lilleveien 7: Tomonaz

2. Keilaveien 35: Øyvind og Vebjørn med Karen.

3. Hankebakke­n 31: Ytterligae­n

4. Støa: Krobandet.

 ??  ??
 ??  ?? Garasjeroc­ken hadde sitt siste stopp i garasje nummer fire (Støa), her med Krobandet.
Garasjeroc­ken hadde sitt siste stopp i garasje nummer fire (Støa), her med Krobandet.
 ??  ?? Det var god stemning og nydelig vaer fra start til slutt . Denne årlige rocken i bygda ser ut til å vokse seg større og større med årene. Etter kl 21 ble det 18 års aldergense og pub.
Det var god stemning og nydelig vaer fra start til slutt . Denne årlige rocken i bygda ser ut til å vokse seg større og større med årene. Etter kl 21 ble det 18 års aldergense og pub.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway