Altaposten

Kunne gått galt hvis de koblet feil

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Ali fortviler over haerverk fra ungdom og manglende respons fra politiet.

Natt til tirsdag rundt klokken fire ble A E Motor Bilservice i Alta sentrum utsatt for haerverk på en leiebil. Haerverket ble utført av fire ungdommer. Daglig leder Ali Khodabakhs­h ber foreldre eller foresatte om å snakke med barna og følge med på hva de gjør midt på natten.

Etterlyser foreldre

– Det er trist å oppleve at unger på denne alderen, jeg antar at de var i 13-14-årsaldere, var ute om natten, og at de utføre haerverk på en av våre leiebiler. Det er viktig at man følger med på hva barna holder på med, mener Khodabakhs­h.

De som utførte haerverket har forsøkt å koble startledni­ngene på en av leiebilene. Khodabakhs­h sier det kunne hatt et veldig farlig utfall.

– De får ikke start på noen av våre biler, som alle har startsperr­e. Jeg ser at de har forsøkt å koble til med en av ledningene som er koblet til airbagen, og hadde de koblet denne feil så hadde den som gjorde dette blitt drept, forklarer han.

Savner prioriteri­ng av haerverk

Khodabakhs­h er også kritisk til manglende prioriteri­ng fra politiet.

– Politiet mente at de kanskje kom tirsdag. Det er for dårlig. Jeg har installert et dyrt overvåknin­gsutstyr og har alle på film. Filmen og bildene viser tydelig hvem de er og da bør politiet ta tak i dette raskt. Politiet har bare sagt at de kommer når de har tid. Jeg synes det er merkelig, for har de virkelig så små ressurser i Alta? Hva er vitsen med overvåknin­gskamera når politiet ikke kommer for å se på hvem dette er og da kontakte og finne dem, sier han oppgitt.

– Har ungdommene ødelagt for store summer?

– Det vil koste omtrent 50-60.000 kroner å reparere bilen, fra egen lomme. Jeg hadde god omsetning på den i forrige måned og alt dette går nå til å fikse skadene ettersom dette er en eldre bil som jeg ikke har fullforsik­ring på.

 ??  ?? Ali Khodabakhs­h håper foreldre eller foresatt tar en alvorsprat med de fire ungdommene som utførte skader på en av hans leiebiler natt til tirsdag. (Foto: Reiulf Grønnevik)
Ali Khodabakhs­h håper foreldre eller foresatt tar en alvorsprat med de fire ungdommene som utførte skader på en av hans leiebiler natt til tirsdag. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? Ungdommene har forsøkt å tyvstarte bilen med å koble om startledni­ngene. – Det er umulig å få start på våre biler, som alle har startsperr­e. Hadde de koblet ledningene feil hadde de blitt drept av en airbag som hadde blitt utløst, forteller Ali Khodabakhs­h. (Foto: Reiulf Grønnevik)
Ungdommene har forsøkt å tyvstarte bilen med å koble om startledni­ngene. – Det er umulig å få start på våre biler, som alle har startsperr­e. Hadde de koblet ledningene feil hadde de blitt drept av en airbag som hadde blitt utløst, forteller Ali Khodabakhs­h. (Foto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway