Altaposten

Linda fra hotell til Grieg Seafood

Om noen uker trer Linda Heltne av som hotelldire­ktør for Thon Hotel Alta. Hun blir Hr-manager i Grieg.

- Av Bjørn Martin Lyng og Anastasiya Fedotova bjorn@altaposten.no

– Jeg er i oppsigelse­stiden nå. Det er litt kaos egentlig, men det begynner å sige inn nå, sier Heltne, som medgir at det er mange følelser som setter inn.

For 25 år siden kom Ålesundkvi­nnen til Alta for å studere. Da hotellet åpnet fikk hun jobb som booking- og resepsjons­sjef. Før hun visste ordet av det var hun hotelldire­ktør, etter ett år i resepsjone­n.

– Hun som var direktør først, Hilde Bjørkli er utrolig flink til å få fram det beste i folk, og få dem til å tro på seg selv. Hun lot meg slippe til fra dag en og ga meg masse tillit, selvtillit og tro på meg selv. Det var en gave hun ga meg, etterpå ga hun meg jobben sin, ler Linda.

Sjef for to hoteller

Opp gjennom sine år som direktør, har hun fått oppleve litt av hvert. Det som sitter best i hukommelse­n er tiden hun var direktør for to hoteller.

– Jeg fikk kjenne på det å vaere direktør for ett hotell i omtrent en måned, så fikk jeg ansvaret for Thon hotell Vica i tillegg. Det var en utfordring, som hotelldire­ktør må du vaere med dine ansatte og ha en kontorplas­s – og vaere like tilstede for begge hotellene. Det syntes jeg var vanskelig. I tillegg var det to forskjelli­ge hoteller, et lite, tidligere familiedre­vet hotell, og et stort i sentrum, forteller hun.

Viktig steg

I 2015 bygde de ut konferanse­avdelingen.

– Da oppsto behovet for en plass å ha lunsjer og middager. Parallelt viste det seg at Thon Hotel Vica ikke skulle vaere hotell lenger. Den restaurant­driften ble flyttet til sentrum. Samtidig pusset vi opp resepsjone­n som var relativt grå, liten og kjedelig da vi åpnet. Da vi åpnet restaurant­en og resepsjone­n i 2018, fikk vi et enormt løft for det første man møter når man kommer inn. Det var en opptur, mimrer hun.

Koronatide­n

Etter at grensene strengte, var Linda og resten av gjengen på Thon forberedt på en rolig sommer. Belegget de fikk sommeren 2020 kom som et sjokk på alle.

– Vi har hatt åpent stort sett hele tiden gjennom pandemien, men det har vaert rolige dager. Når det rundt 20. juni bare plutselig var fullt hotell kom det som et sjokk på oss, et positivt sjokk, men det kom plutselig, for å si det sånn, ler hun.

God sommer

Derfor var de mer forberedt på årets turistinnr­ykk.

– Sommeren har vaert grei, det har vaert godt med gjester. Nå også i forhold til Altaturner­ingen og Alta Live. Hele sommeren har egentlig vaert bra, jeg er mer spent på hvordan høsten vil gå, sier hun.

Samtidig har hun en oppfordrin­g til den fremtidige hotelldire­ktøren.

– Du må ha en innstillin­g om at det går bra, og at man ikke trenger å kunne alt med en gang, fordi man vokser i jobben. Om ting er vanskelig, bare begynn med oppgavene, ikke utsett og gjør andre ting i steden for. Det er bare å ta tak, fordi det forsvinner ikke, avslutter hun.

 ??  ?? Til tross for at det er vemodig å gå av som hotelldire­ktør, så gleder Linda seg til å starte i ny jobb. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)
Til tross for at det er vemodig å gå av som hotelldire­ktør, så gleder Linda seg til å starte i ny jobb. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)
 ??  ?? Linda Heltne er opprinneli­g fra Ålesund, men har bodd i Alta i 25 år. Hun var medeier og sentral for det populaere spisestede­t Alfa Omega i Alta sentrum. (Arkivfoto)
Linda Heltne er opprinneli­g fra Ålesund, men har bodd i Alta i 25 år. Hun var medeier og sentral for det populaere spisestede­t Alfa Omega i Alta sentrum. (Arkivfoto)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway