Altaposten

Årsmøteved­taket til Alta Venstre

-

«Ekstraordi­naert årsmøte i Alta Venstre viser til årsmøteved­takene i 2020 og i 2021, med sine krav til resultater for bedre sykehustje­nester for befolkning­en i Alta-regionen. Det har siden årsmøteved­takene blitt jobbet intensivt fra Alta Venstre sin ledelse med saken.

I Statsbudsj­ettet for 2021 ble det lagt inn midler til en tredje operasjons­stue ved Klinikk Alta, noe som vil gi gode muligheter til å gi flere pasienter behandling i Alta. Vi er fremdeles ikke i mål med våre ønsker for et sykehus til Alta, men er et skritt i riktig retning.

Det har vaert jobbet politisk i forkant av Venstres stortingsv­algprogram, som ble vedtatt av landsmøtet april 2021. I programmet står følgende:

«Vi vil at helsetjene­ster skal vaere så naer pasienten som mulig. Derfor vil vi jobbe for et medisinsk forsvarlig desentrali­sert akuttilbud innen indremedis­in, generell kirurgi, ortopedi og fødetjenes­ter.

Avstander og reisetid må legges til grunn for spesialist­helsetjene­sten sitt føde-og akuttilbud.»

«Kvinner over hele landet må sikres gode og trygge fødetilbud, med reelle valgmuligh­eter for hvordan de ønsker å føde. Det må utdannes flere jordmødre og gynekologe­r, og fødende må sikres medisinsk oppfølging under transport til fødeavdeli­ngen. Avstand og reisetid må vektlegges sterkere i organiseri­ngen av fødetilbud i distrikts-norge.»

«Pasienter med lang reisevei til behandling, skal ha tilbud om raskeste reisealter­nativ hjem.»

Vi har siden årsmøtet i 2021 vaert i tett dialog med Venstre sentralt, og fått forankret i partiet en konkret plan på hvordan en skal realisere målsetting­en om en fødeavdeli­ng og akuttilbud i Alta.

I denne planen skisserer Venstre opp en prosess i 3 trinn. Det første trinnet er en styrking av sykehustje­nester innenfor dagens Klinikk Alta, i andre trinn etablerer en fødeavdeli­ng, og i tredje trinn legges planer for et lokalsykeh­us i Alta inn i Nasjonal sykehuspla­n (dokumentet legges ved vedtaket).

Det er et viktig skritt som er tatt med dette dokumentet som synliggjør en tre-trinnsplan for å få fødeavdeli­ng og akuttilbud i Alta. Nå har vi et dokument fra Venstre som konkretise­rer akkurat hva Venstre mener med å bygge ut sykehustje­nestene i Alta. Dokumentet og dets innhold vil vaere med partiet videre i eventuelle nye regjerings­forhandlin­ger og i arbeidet til en ny stortingsg­ruppe.

Alta Venstre sitt ekstraordi­naere årsmøte 8.august 2021, vedtar på bakgrunn av dette å delta i valgkampen for å aktivt bidra til at vår førstekand­idat og sykehusfor­kjemper Trine Noodt kommer på Stortinget.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway