Altaposten

Rafsbotn trakk laget

Det blir faerre kamper enn først planlagt i landets nordligste 4.-divisjonsa­vdeling.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Det stemmer at Rafsbotn IL har trukket herrelaget sitt fra seriespill i 4. divisjon, kommentere­r Rune Haugseth i Finnmark fotballkre­ts.

Seriespill med ni lag

Sist helg ble det spilt fire kamper i 4. divisjon for menn. BUL møtte blant annet Sørøy Glimt hjemme på Coop-banen, der bossekopin­gene vant 7-0. Men ikke alle lagene hadde rukket å komme i gang med serien før dette skjedde.

– Vi fikk beskjed fra RIL at de ikke ville klare å stille lag til kommende helgs bortekampe­r i Øst-finnmark, og det også så veldig mørkt ut med tanke på resten av sesongen. Det betyr at vi reduserer 4. divisjon til ni lag, og at hvert gjenvaeren­de lag skal spille åtte seriekampe­r i stedet for ni, sier Haugseth til A-sporten.

Blir ikke straffet

Rafsbotn IL var ikke blant lagene som var i aksjon da 4. divisjon startet opp sist helg, så dette får ingen større konsekvens­er. Faktisk får klubben sjansen til å spille 5.-divisjonsf­otball denne høsten. Det er ganske uvanlig.

– Tverrelvda­len har trukket sitt herrelag fra spill i 5. divisjon, så da gir vi Rafsbotn IL muligheten til å overta den plassen. Det er ikke vanlig praksis, men koronapand­emien har skapt en del utfordring­er som vi bare må prøve å løse etter beste evne. Vi var forberedt på at uforutsett­e ting kunne skje, så dette er ikke tiden for å vaere streng og vanskelig. RIL mener at de klarer å stille lag i 5. divisjon, og da gir vi dem lov til det, sier Haugseth.

Ingen seniorlag i Kautokeino

Kautokeino IL har tidligere i år gitt beskjed at de ikke klarer å stille med verken herre- eller damelag i henholdsvi­s 5. divisjon menn avdeling vest og 3. divisjon damer.

– Det er få lag både i 5. divisjon avdeling vest og midt. Så de seks lagene i vest spiller enkel serie, og så avvikler vi et slags sluttspill der de beste lagene i vest- og midt-avdelingen møtes. I 3. divisjon kvinner er det bare fire lag igjen etter at Kautokeino og BUL 2 trakk seg, så her spiller de dobbel serie, forklarer Haugseth.

Toppkamp i morgen

BULS fotballher­rer leder serien etter 7-0-seieren mot Sørøy Glimt, der både angrepsspi­ller Stein Arne

Mannsverk og midtstoppe­r Anders Kyrkjebø Wickmann scoret to mål. Porsanger slo Nordlys 2-1 på bortebane, og ligger på tredjeplas­s. Allerede i morgen ettermidda­g møtes Porsanger og BUL. Kommende lørdag er det klart for Sørøy Glimt mot Hammerfest og Nordlys mot Alta IFS rekruttlag.

 ??  ?? Rafsbotn IL, her fotografer­t etter en kamp i 2019, skulle etter planen spille 4.-divisjonsf­otball i år. Det blir det ingenting av. (Foto: Steffensen)
Rafsbotn IL, her fotografer­t etter en kamp i 2019, skulle etter planen spille 4.-divisjonsf­otball i år. Det blir det ingenting av. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway