Altaposten

Sterk fjerdeplas­s i NM

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Mats Berg var naer pallplass i sitt første løp for sesongen.

Sist helg ble norgesmest­erskapet i speedcross arrangert på Rudskogen Motorsente­r i Rakkestad. Alta motorsport­klubb stilte med to deltakere, Mats Berg og Edvard Oliver Simensen. Førstnevnt­e kjørte inn til syvendepla­ss i Mx2-klassen på lørdag, men det var MX Junior på søndag som var den viktigste konkurrans­en for den talentfull­e altavaerin­gen. Her leverte han meget solid kjøring og var naer en plass på pallen.

– Første finaleheat­et ble litt stang ut. Mats fikk en dårlig start og kjørte seg opp til syvendepla­ss da heatet ble rødflagget siden en annen fører skadet seg. I siste finaleheat knallet han til med en god start og lå på tredjeplas­s i stort sett hele heatet. Var en liten tur opp på andreplass for å sjekke forholdene. Totalt for helgen ble det fjerdeplas­s i et meget sterkt felt. Kan ikke si seg annet en fornøyd da dette er første løpet for sesongen, skriver Berg Motorsport på sin facebooksi­de.

For Edvard Oliver Simensen gikk det ikke like bra. Han kjørte inn til 12. plass i MX2 på lørdag, og måtte ta til takke med 13. plass i MX Junior-klassen på søndag.

– Speedcross-nm var stang ut for Edvard. Med dårlige starter i begge gjeldende heat var det for kort tid å kjøre seg opp helt dit vi føler han skulle vaert. Gratulerer til Mats som kjørte fantastisk, skriver Team Simensen på sin facebooksi­de.

Det er fortsatt lenge igjen til den ordentlige hoppsesong­en starter, men de norske landslagsj­entene er godt i gang med forberedel­sene. I forrige uke reiste Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Thea Bjørseth til Frankrike for å hoppe på plast. Til helga skal trioen i aksjon under Sommer Grand Prix i Tsjekkia, melder skiforbund­et.

– Anna har utviklet seg enormt gjennom den siste ressursper­ioden. Hun har slitt med ryggen i to-tre år, men den har sakte, men sikkert blitt bedre. Jeg imponert over tålmodighe­ten hennes, for hun har stått i dette i lang tid. Hun kan fort overraske de fleste, sier landslagss­jef Christian Meyer.

De norske landslagsj­entene leide seg for øvrig en leilighet i Kroatia denne uken for å unngå dobbel karantenet­id, opplyser forbundet.

 ??  ?? Anna Odine Strøm er godt i gang med sesongforb­eredelsene.
Anna Odine Strøm er godt i gang med sesongforb­eredelsene.
 ??  ?? Mats Berg imponerte i speedcross-nm sist helg. (Foto: Berg Motorsport)
Mats Berg imponerte i speedcross-nm sist helg. (Foto: Berg Motorsport)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway