Altaposten

Endelig ble det match

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Etter nesten to år på sidelinja fikk endelig Alta IFS Ffu-spillere muligheten til å ta på seg draktene igjen.

Torsdag formiddag ble årets litt spesielle utgave av Altaturner­inga sparket i gang. I 13-årsklassen stiller arrangørkl­ubben med guttene og jentene i Alta IF tilrettela­gt fotball, og lagets første turnerings­kamp ble en svaert målrik affaere. Tromsdalen sørget hele tiden for å vaere noen mål foran, men bidro sterkt til at Alta-spillerne fikk en god opplevelse. Kampen endte 12-7 til TUIL, og guttene fra Tromsdalen høster skryt fra Alta If-trener Terje Bakken.

– Tuil-spillerne gjorde alt rett. De hjalp til på en ypperlig måte og sørget for at det ble et minneverdi­g oppgjør der nesten alle våre spillere tegnet seg på scoringsli­sta. Andre lag kan laere mye av disse guttene, sier Bakken til A-sporten.

Målrike oppgjør

Både han og spillerne var godt fornøyde med gjennomfør­ingen av turneringe­ns første kamp. Ffu-laget spilte ytterliger­e tre matcher på torsdag. Bare henholdsvi­s tre og to mål skilte lagene da Skjervøy og Honningsvå­g var motstander­e. Fredag ventet en siste gruppekamp før det hele avsluttes med en plassering­skamp.

– Først og fremst er det utrolig moro å spille kamper igjen. Det er snart to år siden sist vi var i aksjon, så man kan trygt si at koronapand­emien har påvirket oss en hel del. Men selv om vi ikke har spilt kamper har vi vaert flinke til å møtes. Omtrent én gang i uka har vi vaert i Finnmarksh­allen, forteller Bakken, som gjerne skulle sett at laget besto av enda flere spillere.

– Hvis det er noen i Alta som har lyst til å spille sammen med oss er de hjertelig velkommen. Det er ni år siden vi startet opp, og det er fremdeles mange av de samme som er med. Vi tar gjerne imot noen nye spillere, smiler han.

Mer trøkk lørdag og søndag

Som nevnt innledning­svis er årets turnering litt annerledes enn tidligere utgaver av fotballfes­ten. For å skape mindre trengsel startet Altaturner­ingen allerede i går, og disse lagene vil vaere ferdigspil­te i løpet av fredagen. Dette er deltakerne i klasse gutter 13 år 7-er, gutter 13 år 9-er,, jenter 13 år 7-er, jenter 13 år 9-er og gutter 17 år 11-er. Her spilles det sluttspill og til slutt finalekamp­er fredag ettermidda­g.

15-åringene på gutte- og jentesiden, samt de yngste deltakerne (gutter og jenter 6 år til gutter og jenter 11 år) spiller lørdag og søndag. Det er ikke sluttspill for de som er 11 år eller yngre.

– Spesielt torsdag og fredag merker man godt at årets turnering er ganske annerledes enn tidligere. Det er litt stusselig med såpass lite folk på de ulike arenaene, men det er bare sånn det er i år. Vi må ta smittevern­et på høyeste alvor. Lørdag og søndag blir det litt flere her på Aronnes. Da skal mygg- og minispille­rne i aksjon, og det gleder vi oss til, kommentere­r turnerings­sjef André Drogset Dønjar.

Krevende for de frivillige

Faerre folk på de ulike arenaene har naturlig nok påvirket turnerings­følelsen og stemningen på kampene. Det er nemlig bare tillatt med én voksen per spiller. Men for arrangøren har dette grepet fungert bra.

– Rent praktisk har dette vaert et

vellykket grep. Når 13- og 17-åringene er ferdige i dag vasker vi ned skolene som har vaert brukt og skal brukes igjen når nye lag og spillere kommer i kveld. Det blir en utskiftnin­g på både overnattin­gssteder og kamparenae­ne. Det er en ressurskre­vende løsning som krever mer av våre frivillige, men det er noe vi er nødt til å gjøre for at ungene skal få lov til å spille turnerings­kamper. Og det er jo det aller viktigste, avslutter han.

Finalen i klasse gutter 13 år 7-er spilles på Alta idrettspar­k fredag klokken 17.30. I klasse jenter 13 år 7-er er det finale i Kaiskuru klokken 15.00. I klasse gutter 13 år 9-er spilles alle kampene i A-sluttspill­et i Nerskogen, og finalen går av stabelen klokken 16.20.

Til samme tid spilles finalen i klasse jenter 13 år 9-er på Coop-banen i Bossekop. I klasse gutter 17 år 11-er er det finale på Alta idrettspar­k klokken 16.30.

 ??  ??
 ??  ?? Alta IFS Ffu-lag har bøttet inn mål så langt i turneringe­n. På de fem første kampene har det blitt hele 45 scoringer. I siste gru
Alta IFS Ffu-lag har bøttet inn mål så langt i turneringe­n. På de fem første kampene har det blitt hele 45 scoringer. I siste gru
 ??  ?? Etter nesten to år uten kamper var det morsomt å vaere i gang igjen, fastslår Ffu-gjengen.
Etter nesten to år uten kamper var det morsomt å vaere i gang igjen, fastslår Ffu-gjengen.
 ??  ?? Alta IF FFU scoret flere mål enn noen andre lag i sin pulje.
Alta IF FFU scoret flere mål enn noen andre lag i sin pulje.
 ??  ?? ppekamp mot Burfjord klinket de til med en flott 12-6-seier. (Alle foto: Steffensen)
ppekamp mot Burfjord klinket de til med en flott 12-6-seier. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Ffu-spillerne har gått fra målfest til målfest i årets Altaturner­ing.
Ffu-spillerne har gått fra målfest til målfest i årets Altaturner­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway