Altaposten

… og nesten like stort i Båtsfjord

- Av Kita Eilertsen kita@altaposten.no

Harald Nilsen AS har signert to store kontrakter denne uka. Den nye storskolen for Båtsfjord kommune er på 287,9 millioner kroner.

– Dette er en stor dag for Båtsfjord kommune, sier ordfører Ronald Waernes i Båtsfjord.

Han er trygg på at den svaert grundige prosessen i forkant av vedtaket i kommunesty­ret den 24. juni sørger for at kvaliteten er på topp også i den fasen man nå er gått inn i.

– Vi gleder oss til å gå i gang med dette. Jeg er glad for at vi ble valgt som hovedentre­prenør, og takker Båtsfjord kommune for en god prosess, sier Halvdan Heggheim, daglig leder hos Entreprenø­r Harald Nilsen AS.

Han er sikker på at bygget vil stå til kommunens forventnin­ger.

Om to-tre uker

Deler av gammelskol­en skal rives, og nybygget skal i gang så fort som mulig. Det vil vaere mye aktivitet før vinteren slår inn.

– Vi håper bygget står ferdig til skolestart om to år, men senest ved årsskiftet 2023/24, sier ordføreren.

Det nye bygget vil reise seg i forkant av den gamle skolen. Prosjektet inneholder også tilleggsfu­nksjonene basseng, kultur- og kinosal, bibliotek, samordnede helsetjene­ster (barnevern, PPT og helsesykep­leiere) volleyball­hall, fotballhal­l og kunstgress­bane.

Glad Alta-firma fikk jobben

Når det nå ble Harald Nilsen AS som fikk jobben, er ordføreren fornøyd.

– Vi er glade for at de fire som leverte anbud, var Alta-bedrifter hele gjengen. Det er helt supert. De virker veldig profesjone­lle og løsningsor­ienterte. Vi har satt dem under et voldsomt tidspress, og det har de taklet godt, sier Båtsfjord-ordføreren.

– Bygginga av skolen vår er veldig bra timet. Nå kan vi få litt trøkk i kommunen vår, og det er også viktig for Harald Nilsen, som også er innstilt på å bruke lokale underlever­andører, sier han.

Stoppet i første runde

Ny skole har vaert en lang prosess som ble stoppet i første runde.

– Historien strekker seg fra lenge før min tid. Det bar innledning­a på prosessen preg av. Men nå har det gått veldig greit. Det har vaert et utrolig engasjemen­t fra alle brukergrup­pene; laerere, elever, ansatte, bred medvirknin­g og flotte innspill, som har gjort at det har blitt forma godt underveis, og en ekstremt lydhør arkitekt, Ola Roald arkitekter, som har vaert fokusert på at det skal vaere et funksjonel­t bygg, holde kostnadene nede, men samtidig vaere fint og flott å se på, sier Waernes.

 ??  ?? Denne uka kunne Halvdan Heggheim og Båtsfjord-ordfører Ronald Waernes signere for ny skole. (Foto: Båtsfjord kommune)
Denne uka kunne Halvdan Heggheim og Båtsfjord-ordfører Ronald Waernes signere for ny skole. (Foto: Båtsfjord kommune)
 ??  ?? Slik blir den nye Båtsfjord skole, som Alta-entreprenø­ren får aeren av å bygge. Det var laererne som kom med forslaget om å bygge ny skole foran den gamle.
Slik blir den nye Båtsfjord skole, som Alta-entreprenø­ren får aeren av å bygge. Det var laererne som kom med forslaget om å bygge ny skole foran den gamle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway