Altaposten

Takker Altaposten for drømmejobb

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Solgunn Solli skal løfte fram Bodø som europeisk kulturhove­dstad i sin nye jobb.

Altaposten­s anerkjente bokanmelde­r har satt kursen mot Bodø. Der har hun fått fast jobb som litteratur­formidler på Stormen bibliotek.

– Spennende mulighet

Solli sier dette var en mulighet som bare måtte takkes ja til.

– Hvorfor til Bodø?

– Jeg har lenge drømt om å jobbe på et bibliotek, og i Alta har det ikke dukket opp noen ledige stillinger de siste årene. Når denne muligheten dukket opp, så kunne jeg ikke si nei. I tillegg er Bodø europeisk kulturhove­dstad i 2024 og Stormen bibliotek er sentrum i dette arrangemen­tet, noe som gjør det hele veldig spennende. De ønsket i denne forbindels­e å styrke kulturform­idlingen.

Bedt om å søke

Hun takker lokalavisa for stillingen som hun ble bedt om å søke på.

– Altaposten har en stor del jobben.

– Hvorfor det?

– Jeg fikk ikke jobben fordi jeg har jobbet på bibliotek, men jeg har fått skrive og lage mange litteratur­anmeldelse­r for Altaposten gjennom årene, og det har bidratt til at jeg har blitt invitert til en rekke nordnorske i at jeg fikk kulturarra­ngement. Blant annet var jeg på Hamsun-dagene i fjor, og der var sjefen for Stormen, som syntes jeg var flink og ba meg søke stillingen når den ble utlyst. Jeg har alltid ønsket å jobbe på et bibliotek, så dette er en stor drøm som går i oppfyllels­e.

– Hva gjør en litteratur­formidler?

– Basen blir biblioteke­t. Jeg skal jobbe med ulike prosjekter og samarbeide med fylkesbibl­ioteket. Mye av jobben går ut på å øke leselysten, og få skapt flere bodøforfat­tere i tiden som kommer. Fokuset blir også europeisk kulturhove­dstad i 2024, dette prosjektet vil gavne hele Nord-norge. Litteratur­formidler er en stilling som blir mer og mer vanlig. Det er fordi man er nødt til å formidle det som gis ut. Det nytter nemlig ikke å bare ha bøker i en stor hylle, for da blir det som å jobbe i butikk. Vi må fortelle folk hva bøkene handler om slik at de får lyst og blir interesser­t til å lese dem.

Fortsetter å anmelde

Selv om Bodø har blitt Sollis nye hjem, vil hun fortsette med bokanmelde­lser for sin gamle avis.

– Når jeg får tid så skal jeg anmelde bøker. Nå holder jeg på med to stykker. Det er krimbøker som er skrevet med Bodø som utgangspun­kt, sier Soll,i som på tampen gir litt skryt til Altaposten som har faste kulturside­r.

– I sommer var jeg på festspille­ne i Nord-norge og da diskuterte litteratur med et par professore­r. Da fikk jeg vite at Altaposten ofte blir trukket fram som en god kulturform­idler, og det synes jeg er flott.

 ??  ?? Altavaerin­gen Solgunn Solli skal jobbe tett med det store prosjektet, nemlig at Bodø er europeisk kulturhove­dstad i 2024. (Arkivfoto: Reiulf Grønnevik)
Altavaerin­gen Solgunn Solli skal jobbe tett med det store prosjektet, nemlig at Bodø er europeisk kulturhove­dstad i 2024. (Arkivfoto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway