Altaposten

Bør lytte til folket

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

Jan Diedrik Heitmann mener kommunen bør høre på folk angående veien opp Gampvannsl­ia.

Ser bare fordeler

Heitmann sier videre at han har til gode å høre om noen som er imot.

– Det er mulig jeg beveger meg i et snevert miljø, men jeg har enda til gode å høre om noen som er imot veien opp Gampvannsl­ia. På Eiby jeger- og fiskeforen­ing sitt årsmøte, som jeg er medlem av, var det enstemmig blant 30-40 oppmøtte medlemmer, at dette var verdt å kjempe for, fortsetter han.

Den engasjerte eibyvaerin­gen spør videre hva som er negativt med at veien blir bevart. Selv ser han bare fordeler.

– Hvorfor er det så negativt med en grei vei der. Selv har jeg firehjulin­g, så jeg kommer frem. Men jeg tenker på personer som har fysiske begrensnin­ger. Kanskje eldre folk som tidligere har vaert vant til å ferdes i skog og mark, kan bruke Gampvannet, som er en perle. Hvis veien skal tilbakefør­es vil den gruppen ikke slippe han.

– Mener du da at veien skal omregulere­s til bilvei?

– Hvordan dette løses i praksis tenker ikke jeg på. Men når det først er lagt ned store ressurser, må man benytte muligheten til å beholde veien.

God vei bevarer naturen

til, forklarer

Han bemerker og at nå som veien er oppgradert bruker alle den ene trassene som er.

– Men når standarden er dårlig lager folk spor utenom, og du vil få flere trassere. Slik var det tidligere. Du kan godt si at med en grei vei blir også naturen bevart, sier han.

– Det er heller ikke mye vi i bygda har fått fra kommunen, så når folkemenin­gen er såpass tydelig som nå, bør også kommunen lytte, avslutter Heitmann.

 ??  ?? Den engasjerte eibyvaerin­gen, Jan Diedrik Heitmann, sier han sliter med å finne argumenter på hvorfor veien til Gampvannsl­ia ikke skal bevares. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
Den engasjerte eibyvaerin­gen, Jan Diedrik Heitmann, sier han sliter med å finne argumenter på hvorfor veien til Gampvannsl­ia ikke skal bevares. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway