Altaposten

Selger fjellstua etter 10 år

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Sølvi Monsen (57) og samboer Arnt-magne Bjørnø (58) er fornøyd etter nesten 10 års drift av fjellstua i Gargia.

– Vi har allerede et par stykker som er interesser­t, forteller Sølvi Monsen til Altaposten.

Det var ifinnmark som meldte om salgsplane­ne.

Ikke kvantitet, men kvalitet Oase i naturen

første

Da paret i 2012 kjøpte fjellstua var gjestene som besøkte ofte knyttet til både kurs- og konferanse­virksomhet. Lokalt små grupper på 1015 personer var normen, men det skulle vise seg å bli en revolusjon for fjellstua da Sølvi og Arnt-magne annonserte Gargia fjellstue og hva de kunne tilby til sine gjester på nett.

– Da begynte det å komme bookinger. Det viser seg at de som sitter ute i den store verden er folk som gjerne kommer fra storbyer som London og Milano – millionbye­r. De kommer hit til oss, en liten oase midt i naturen hvor de finner tilbake til ro og stillhet.

Monsen mener dette er blitt trenden i dag, spesielt etter at korona ser ut til å ha fått flere til å tenke, at folkemengd­er går greit å droppe når man er på ferie.

– Det er ofte vi har stinn brakke nede i fin-stua vår og man ikke hører noe som helst. Gjestene ser ut av vinduet på naturen, leser bøker eller bare nyter stillheten med lukkede øyne.

– Er det vemodig å selge?

– Hadde jeg vaert 10 år yngre hadde vi ikke solgt. Det er uante muligheter for aktivitet og opplevelse­r her, spesielt i takt med trenden der store turoperatø­rer nå gjerne tilbyr reisemål til små steder.

Monsen kan eksempelvi­s nevne at et selskap fra Nederland leier samtlige hytter neste sommer.

– Det er ikke så merkelig når man tenker over det. Jeg tror ikke vi fra Alta ser potensiale­t fordi vi ikke har «de brillene» på. Monsen innrømmer at de aldri så for seg å bli pensjonist­er ved Gargia fjellstue.

– Livet går videre. Gargia fjellstue var et prosjekt vi hadde lyst å drive til noe annet kom, og den tiden er nå. Nå er det de som vil komme inn her å sette sitt personlige preg på dette som kan rigge seg klar til gjester i 2022.

Gargia fjellstue er svaert populaer blant et spesifikt klientell, men også lokalbefol­kninga. I umiddelbar naerhet er det nemlig flere populaere turmål som mange besøker, sommer som vinter.

– I fjor kjørte vi åpen kafé hele dagen, hver dag, hele uka. Det er kjempepopu­laert å komme innom på kaffe eller vafler etter en tur til Orvvosfoss­en eller Alta Canyon. I år har vi måttet nedskalere til søndager, forteller Monsen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway