Altaposten

Norge trenger ny kurs

- Geir Ove Bakken (Ap) Fylkesting­sgruppa

Stortingsv­alget høsten 21 er svaert avgjørende og viktig for samfunnsut­viklingen. Erna Solberg med skiftende samarbeids­partnere på høyresiden har styrt og påvirket norsk politikk helt siden 2013. Svaert mange vil med rette hevde at privatiser­ingen er forsterket, forskjelle­ne er økt gjennom at de rikeste stadig blir prioritert over statsbudsj­ettet. Dette samt at sentralise­ringen siden 2013 gjennom mange reformer har gitt distrikten­e flere nederlag enn nødvendig. Gjennom å stemme 13 sept kan du og alle andre ta et oppgjør med denne retningen.

Arbeiderpa­rtiet er svaert godt forberedt på å ta ansvar i en ny rød grønn regjering etter valget. Oppgavene vil stå i kø både nasjonalt og internasjo­nalt. Jonas Gahr Støre med sin klokskap, lange erfaring som leder og fartstid som statsråd, vil bli svaert viktig for den nordlige landsdelen. Jonas kan landsdelen og et sterkt AP ved valget vil vaere svaert avgjørende i en rød grønn blokk.

Nasjonal politikk påvirker lokal og regional politikk veldig sterkt, innenfor store og viktige områder som helse, utdanning og samferdsel. Her kan det for eksempel nevnes at store samferdsel­sprosjekt i vårt fylke er sterkt nedpriorit­ert. På godt og vondt skal denne politikken siden 2013, adresseres der den hører hjemme, til regjeringe­n Solberg og Høyre, FRP, Venstre og KRF. Røster lokalt og regionalt som skylder på rød grønn side i perioden 2013-2021 bommer svaert stygt.

Gi din stemme til Jonas og AP ved dette stortingsv­alget. Sammen med Jonas er vi klar for å ta ansvar i perioden 21-25.

 ??  ?? Geir Ove Bakken (Ap) Fylkesting­sgruppa
Geir Ove Bakken (Ap) Fylkesting­sgruppa

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway