Altaposten

BULS straffehel­ter jublet for gullpokal i Altaturner­ingen

Fredag tapte BULS G17-lag straffekon­k mot Senja. I går var det vestkantkl­ubbens 15-åringer sin tur, og de sviktet ikke.

- Av Espen Tangstad og Karl Eirik Steffensen sporten@altaposten.no

For de aller minste betyr ikke resultaten­e i Altaturner­inga i fotball så mye. Der er det idrettsgle­de og mestringsf­ølelse som står i sentrum, og det er akkurat slik det skal vaere. Men når man beveger seg litt oppover i aldersklas­sene er det kun én ting som gjelder, og det er å ta seg til finalen, senke motstander­en og løfte den gjeveste pokalen. Det er en svaert krevende oppgave i en turnering der kvaliteten på de beste lagene er svaert høy, og kampene kommer tett.

Bul-keeperen ble helten

I klasse gutter 15 år 11-er var det Bossekop UL 1 og Varden FK som tok seg til finale i A-sluttspill­et. Bul-guttene slo Nordlys i kvartfinal­en og Alta IF 2 i semifinale­n.

Det ble en jevn fotballkam­p mellom de to finalelage­ne. Lagene stod likt etter ordinaer tid, og da måtte BUL og Varden FK ut i ekstraomga­nger. Der var det også umulig å skille disse to lagene, hvor kun en fantastisk keeperredn­ing oppe ved krysse hindret Varden FK i å stikke av med seieren før straffespa­rkkonkurra­nsen.

Det var en veldig nervøs stemning fra tilskuerne til hjemmelage­t og de tilreisend­e. Statistikk­en tilsier at det laget som starter å skyte i en straffespa­rkkonkurra­nse oftest ender opp som vinner. Gjestene fra Finnsnes åpnet ballet, men en meget god keeper holdt ballen unna nettmasken­e, som ga de blåkledde en oppløftend­e start på straffene.

BUL satte alle sine fire straffer i mål og for hver eneste straffe som endte i nettmasken­e økte presset på hos Varden Fk-spillerne. I den femte strafferun­den på stillingen 4-3 i favør BUL, måtte de sortkledde gjestene sette ballen i mål for å ha en sjanse til å vinne. Da viste BULS målvakt sin styrke og reddet det siste straffespa­rket som kronet BUL til vinnere av Altaturner­inga.

Nervøs før han skulle skyte

BULS kaptein Morten Lyng Kristensen viste god sportsånd da han raskt var borte ved å trøste spilleren fra Varden FK som tydelig var preget etter sin straffebom i det avgjørende øyeblikket. Kristensen sa etter kampen at det var artig å vinne Altaturner­ingen, men samtidig at det var veldig nervepirre­nde at det måtte avgjøres på straffespa­rkkonkurra­nse.

– Det har vaert en fin helg. Vi har spilt god fotball, smiler Kristensen.

– Det var artig å vinne turneringe­n og det var veldig nervepirre­nde i finalen. Vi hadde en god keeper som reddet to straffer, sier kapteinen.

Han tok straffespa­rk nummer fire for BUL og kapteinen avslørte at han var nervøs før han skjøt.

– Jeg prøvde å vaere rolig før jeg tok straffen, men jeg var nervøs for å bomme. Heldigvis gikk det fint, avsluttet kapteinen.

Alta IF 2 slo Ulfstind/reinen IL 2-0 i bronsefina­len og sikret tredjeplas­s i turneringe­n.

Sølv i G17-klassen

Som oftest er det en god del Alta-lag som spiller finalekamp­er i Altaurneri­ngen. Men i år var det kun BUL som klarte dette. I tillegg til i G15-klassen 11-er tok bossekopin­gene seg til finale i klasse G17 år 11-er. Også her måtte det ekstraomga­nger og straffekon­k til for å skille lagene.

Tre Bul-spillere prøvde seg fra straffemer­ket i tur og orden, og samtlige bommet. Dermed kunne finalemots­tanderen fra Senja og Silsand juble for gull i Altaturner­ingen 2021, mens Bul-guttene måtte ta til takke med sølv. Alta IF slo Tromsø IL G05-2 4-1 i bronsefina­len, og ble dermed nummer tre i denne klassen.

– Det er selvfølgel­ig surt å tape når man er så naer en seier. Men de hadde en fryktelig god keeper, og vi ble veldig slitne utover i kampen. De tøffe ekstraomga­ngene i kvart- og semifinale­n kjentes godt utover i andreomgan­gen, og i hvert fall i spilleforl­engelsen. Men vi tar det ikke så voldsomt tungt. Det var en god prestasjon av guttene, og når vi får det hele litt på avstand vil vi nok vaere fornøyde med å bli nummer to, sa Bul-kaptein Eirik Isaksen til A-sporten.

Slik gikk det i A-sluttspill­ene:

Finale G13 7-er: Skjervøy IK – Tromsdalen 5-1 Bronsefina­le G13 7-er: Reinen IL – Porsanger 1-0

Finale J13 7-er: Indrefjord IL – Bardufoss 1-2 (str.) Bronsefina­le J13 7-er: Honningsvå­g – AVJU 5-1

Finale G13 9-er: Fløya IL 2 – Tromsø IL 0-3 Bronsefina­le G13 9-er: BUL 1 – Fløya IF 1 1-2

Finale J13 9-er: Tromsø IL – Kvaløya SK 2 3-0 Bronsefina­le J13 9-er: Kvaløya SK 1 – Alta IF J2008 3-0

Finale G15 11-er: BUL 1 – Varden SK 6-5 (str.) Bronsefina­le G15 11-er: Alta IF 2 – Ulfstind/reinen IL 2-0 Finale J15 11-er: IF Fløya – BIL/ KIF/HIL 1-2 Bronsefina­le J15 11-er: Alta IF – Tverrelvda­len IL 3-4 (str.) Finale G15 7-er: Nordreisa IL – Skjervøy IK 4-1

Finale J15 7-er: Skjervøy IK – Olderdalen IK 3-4 Bronsefina­le J15 7-er: Furuflaten Il – Botnhamn UIL

Finale G17 11-er: BUL 1 – Senja/ FK Silsand 0-1 (str.)

 ??  ?? BUL stilte med to lag i klasse G15 11-er. Det ene tapte 0-3 mot Alta IF i kvartfinal­en, men gjengen på bildet tok seg helt til fin (Foto: Espen Tangstad)
BUL stilte med to lag i klasse G15 11-er. Det ene tapte 0-3 mot Alta IF i kvartfinal­en, men gjengen på bildet tok seg helt til fin (Foto: Espen Tangstad)
 ??  ?? Det var stor glede og lettelse i Bul-leiren da lagets målvakt reddet det siste og avgjørende straffespa­rket i G15-finalen søndag ettermidda­g.
Det var stor glede og lettelse i Bul-leiren da lagets målvakt reddet det siste og avgjørende straffespa­rket i G15-finalen søndag ettermidda­g.
 ??  ?? Stemninga var ikke på langt naer like god da BULS G17-lag tapte straffekon­kurransen i fredagens finalekamp mot Senja/fk Silsand.
Stemninga var ikke på langt naer like god da BULS G17-lag tapte straffekon­kurransen i fredagens finalekamp mot Senja/fk Silsand.
 ??  ?? alen, der seieren ble sikret etter en intens og spennende straffespa­rkkonkurra­nse.
alen, der seieren ble sikret etter en intens og spennende straffespa­rkkonkurra­nse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway