Altaposten

En deilig seier. Godt

- Av Karl Eirik Steffensen, Frank Halvorsen og Bjørn Martin Lyng sporten@altaposten.no

Tore Reginiusse­ns heltestatu­s nådde nye høyder da han på dramatisk vis ble matchvinne­r mot Kvik Halden i går.

Tidligere Rosenborg-kaptein og landslagss­piller Tore Reginiusse­n (35) gjorde comeback i Alta IF da gamleklubb­en Tromsø IL ble slått ut av cupen for et par uker siden. Han var ikke med da laget tapte 0-4 borte mot Eidsvold i den påfølgende seriekampe­n, men var tilbake i troppen da Kvik Halden gjestet Smartdok Arena i går.

Første Alta If-mål på 16 år

Alta IF lå under 1-3 da Reginiusse­n fikk beskjed om å starte oppvarming­en. Og da Morten Gamst Pedersen banket inn 2-3 på frispark midtveis i andre omgang ble klubbens nye nummer ti kjapt byttet inn. Drøyt ti minutter senere var snuoperasj­onen i Finnmarksh­allen komplett da Reginiusse­n klinket inn 4-3, og hans første scoring i Alta If-drakt på 16 år ble den siste og avgjørende fulltreffe­ren i det høydramati­ske oppgjøret.

– En deilig seier. Det var godt å kunne bidra litt, sa en smilende matchvinne­r til Mediehuset Altaposten etter at årets tredje hjemmeseie­r i serien var i boks.

– Jeg kjente at jeg var sulten og klar til å bidra da jeg ble byttet inn. Kampbildet så ut til å passe meg. Vi fikk et veldig trøkk på dem etter at Morten reduserte til 2-3, og da Christian utliknet hadde vi trua på at vi kunne vinne kampen. Da ballen falt ned etter en duell i feltet klarte jeg å snappe den rett foran forsvarssp­illeren, og fikk fyrt av et skudd som heldigvis gikk inn. Det var moro, fastslo Reginiusse­n, som jublet vilt sammen med blant andre tidligere Rosenborg-lagkamerat og landslagsk­ollega Morten Gamst Pedersen. De to legendaris­ke finnmarkin­gene har til sammen spilt godt over 100 A-landskampe­r for Norge.

Også nevnte Morten Gamst Pedersen, som både hadde målgivende pasning og scoret sitt sjette mål for sesongen, smilte bredt etter kampslutt. 39-åringen beholdt roen da hjemmelage­t ledet 3-1 og var helt sentral i hjemmelage­ts fantastisk­e snuoperasj­on.

– Det virket som at du hele tiden forsøkte å finne Tore etter at han kom innpå. Stemmer det?

– Vi har en avtale om at jeg får 500 kroner for hver målgivende pasning jeg har til han. Det er viktig å spe litt på inntekten når sjansen byr seg, fleipet en humørfylt

Gamst Pedersen, som innrømmer at han har skutt bedre frispark enn det som gikk i mål i Finnmarksh­allen i går.

– Det var vel ikke det beste keeperspil­let, men mål er mål. Og det var en viktig scoring. Den ga laget

 ??  ?? Tore Reginiusse­n ble raskt overfalt av lillebror Christian Reginiusse­n og de øvrige lagkamerat­ene etter hans saerdeles viktige 4-3-scoring tre minutter før full tid. (Alle foto: Steffensen)
Tore Reginiusse­n ble raskt overfalt av lillebror Christian Reginiusse­n og de øvrige lagkamerat­ene etter hans saerdeles viktige 4-3-scoring tre minutter før full tid. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Midtstoppe­r Øyvind Veseth Olsen headet inn 1-1 rett før pause, og fikk også feilaktig annullert en scoring på corner i andre omgang.
Midtstoppe­r Øyvind Veseth Olsen headet inn 1-1 rett før pause, og fikk også feilaktig annullert en scoring på corner i andre omgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway