Altaposten

Elbilturné fra Kirkenes til Alta

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

Fredag ankommer 18 strøm-doninger byen for å friste altavaerin­gene til å velge elbil.

Elbilforha­ndlere, Alta Kraftlag, Ishavskraf­t og Finnmark elbilforen­ing gjennomfør­er nemlig neste uke elbilturné for å utfordre Finnmarks stortingsk­andidater på elbilpolit­ikken fram mot 2025.

Samtidig vil befolkning­en ved stoppested­ene få muligheten til å la seg overbevise til å velge elbil neste gang bil skal kjøpes.

– Med det nye ladenettve­rket er det nå problemfri­tt å kjøre elbil på tvers av fylket. Det er ingen grunn til å ikke vurdere elbil neste gang man kjøper bil nå, sier Gjermund Abrahamsen Wik i Finnmark elbilforen­ing.

Mange ulike merker

Med et tosifret antall elbiler å vise frem vil det vaere et stort utvalg av biler å prøve, og Wiik oppfordrer derfor nysgjerrig­e til å møte opp for prøvekjøri­ng gjennom uken og de ulike destinasjo­nene.

– Dette er en unik mulighet til å prøve en elbil, uansett om du tror du kommer til å bytte til elbil eller ikke. Det eneste du bør vaere klar over er at når du først har prøvd elektrisk er det vanskelig å gå tilbake, sier Wiik.

Kommer til Alta fredag

20. august vil det vaere stand og prøvekjørn­g i Alta fra klokken 1117 med 18 forskjelli­ge elbiler, ved p3 på Alta sentrum, og skal vi tro Wiik vil det vaere noe å se for alle og enhver.

– En rekke ulike bilmerker har nå kommet med elbiler, og med rekkevidde på 46 mil kan man nå kjøre er det uproblemat­isk å kjøre på el i Finnmark, avslutter han.

Etter at hurtiglade­nettverket Ishavsveie­n

ble bygget ut i 2020 og 2021 har elbilsalge­t økt sterkt. I følge en pressemeld­ing fra Finnmark elbilforen­ing har 34 prosent av nybilsalge­t i 2021 vaert elektrisk.

Tilbake i 2019 var andelen 11 prosent. Veksten i elbilandel­en i nybilsalge­t er høyere i Finnmark enn noe annet sted i landet.

 ??  ?? Finnmark elbilforen­ing er fredag 20. august på plass med 18 ulike elbiler på p3 i Alta sentrum, klare til å la altavaerin­ger prøvekjøre. (Foto: Reiulf Grønnevik)
Finnmark elbilforen­ing er fredag 20. august på plass med 18 ulike elbiler på p3 i Alta sentrum, klare til å la altavaerin­ger prøvekjøre. (Foto: Reiulf Grønnevik)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway