Altaposten

Slik blir Alta Live

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

I år er det innført en rekke smitterver­nregler under Alta Live. Blant annet blir publikum delt inn i to store kohorter.

Fredag braker Alta Live løs. Grunnet koronaen, som fremdeles herjer, må publikum følge en rekke regler. Festivalsj­ef Torgeir Ekeland håper og tror at publikum følger reglene som er pålagt alle store arrangemen­t i denne størrelsen.

Større område

I år blir festivalom­rådet mye større enn det var for to år siden, noe som skal bidra til den berømte en-meters-regelen.

– I år tar vi i bruk parkerings­plassen P2. Det har vaert vår plan hele tiden, og er ikke grunnet epidemien. Den opprinneli­ge planen, altså før koronaen, var å øke kapasitete­n fra 2.000 til 3.000 hver dag og P2 har vi derfor tatt med i år, selv om det ikke kommer 3.000. Det vil bidra til at publikum kan holde god avstand til hverandre, sier Ekeland.

Festivalen vil ta imot 1000 pr kveld, og disse blir inndelt i to kohorter.

– Det blir 500 i hver kohort, og det betyr at området blir delt i to. Dette er et krav som alle arrangemen­t i denne størrelsen må følge etter dagens regler, påpeker Ekeland.

Utfordrend­e arrangemen­t

Programmet som har vaert spikret i noen måneder vil per nå følges, men Ekeland innrømmer at det i år har vaert ekstra mye å gjøre, samt sette seg inn i, og at det kan komme endringer.

– Det har vaert en del utfordring­er som vi enda jobber med å løse, og vi må alle rett og slett holde tunga rett i munnen, for det er veldig mye nytt for oss også. Vi har aldri gjennomfør­t en festival med masse ulike koronaregl­er, som må følges, og det er såpass mye å sette seg inn i at vi håper vi aldri må gjøre dette igjen, smiler Ekeland.

Han håper publikum har både forståelse og tålmodighe­t hvis noe skulle skjaere seg underveis.

– Målet er at alle skal få en god opplevelse. Hvis det oppstår litt ekstra venting eller andre ting, håper vi at publikum har forståelse for dette.

Hurtigtest og bordserver­ing

De som er fullvaksin­erte må vise fram sitt koronasert­ifikat. De som ikke har dette, må ta en hurtigtest, som varer i 24 timer.

– Hvor fort får man svar på denne?

– Det tar kun 20 minutt. Hvis alt da er ok så får man utstedt et grønt koronasert­ifikat som da kan skannes ved inngangen.

– Det står på hjemmeside­n til Alta Live at det er strengt forbudt å krysse kohortgren­sene. Hva skjer hvis noen gjør dette?

– Da skaper man trøbbel for oss og alle andre, så dette er en regel vi håper og ber om at alle følger. Nå er det slik at kohort-områdene er delt inn, slik at dette så å si ikke er mulig. Hver kohort har egne innganger og det er to meter mellom områdene. Vi har kohorter grunnet forebyggen­de tiltak, og vi håper publikum respektere­r reglene, som er innført av hensyn til alle. Det har faktisk vaert et lite mareritt å løse dette med kohorter, og dette er den beste løsningen vi har kommet fram til. Det viktigste for oss er at alle får en god opplevelse av å vaere på Alta Live. Per nå har vi bare møtt stor forståelse for dette, og det er veldig givende.

 ??  ??
 ??  ?? Kjetil Nilsen og Torgeir Ekeland startet tirsdag sammen med en rekke frivillige med å rigge til helgens festivitas som braker løs til helgen. (Foto: Reiulf Grønnevik)
Kjetil Nilsen og Torgeir Ekeland startet tirsdag sammen med en rekke frivillige med å rigge til helgens festivitas som braker løs til helgen. (Foto: Reiulf Grønnevik)
 ??  ?? Halvdan Sivserten er første artist ut. Han åpner Alta Live fredag klokken 18.00. (Arkiv)
Halvdan Sivserten er første artist ut. Han åpner Alta Live fredag klokken 18.00. (Arkiv)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway