Altaposten

Kjempet til siste slutt

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

BULS fotballdam­er løp til krampa tok dem i cupkampen mot Fløya.

Tirsdag ble den siste kampen i andre runde i norgesmest­erskapet for kvinner spilt. De øvrige klubbene gjorde unna sine cupmatcher i forrige uke, så allerede før denne matchen var det klart at vinneren skal møte toppseriel­aget Stabaek på hjemmebane i neste runde.

Tett og jevnt oppgjør

2.-divisjonsl­aget BUL møtte Fløyas 1.-divisjonsl­ag på Coop-banen i Bossekop. Gjestene fra Tromsø var favoritter, men Bul-trener Tomas Johannesso­n uttalte før kampen at han trodde Bul-damene kunne slå Fløya ut av cupen. Han var egentlig ikke så langt unna å få rett.

Hjemmelage­t hang fint med og slapp Fløya til veldig få sjanser før pause. BUL var heller ikke ufarlige, spesielt på dødball. Men ti minutter ut i andre omgang fant gjestene veien til nettmasken­e, og tok ledelsen ved Kathrine Pleym. BUL ga imidlertid ikke opp. Blant annet var stortalent­et Alexandra Lund Martnes naer utlikning kort tid senere.

Spenningen holdt seg til stadionure­t passerte 82 minutter. Da økte Mali Motrøen Trøan til 2-0, og rett etter fastsatte Synne Helen Kvernberg sluttresul­tatet til 3-0. Da hadde kreftene tatt slutt for Bul-spillerne, som leverte en mer enn godkjent forestilli­ng mot 1.-divisjonsl­aget fra Ishavsbyen.

Veldig ungt Bul-lag

– Jeg synes vi sto i det ganske lenge. Vi var gode i første omgang og kom med mye bra til tider. Men det er klart at det var litt høye skuldre blant enkelte der ute. Vi har et veldig ungt lag, så det er ikke så rart. Det gjorde nok sitt til at vi ikke turte å satse så mye som vi kanskje burde gjort, spesielt i første omgang, da vi fortsatt hadde litt futt i beina, sa tidligere Fløya-spiller Emmy Olsen, som tirsdag var tilbake i blått og hvitt.

Hun startet som midtstoppe­r, men ble flyttet frem da bossekopin­gene jaget utlikning i andre omgang. Dessverre klarte verken hun eller lagvenninn­ene å finne veien til nettmasken­e. Det betyr at det er Fløya som møter Stabaek hjemme i neste cuprunde, mens BUL kan rette fokus mot serieåpnin­ga hjemme mot Polarstjer­nen førstkomme­nde søndag.

– Dette var min første kamp i Bul-trøya siden 2019, og de eneste jeg kjenner på laget er dem som spilte her da. Det har kommet opp flere svaert spennende jenter siden den gang, og jeg ser frem til å bedre kjent med dem. Etter hvert vil nok relasjonen­e sitte langt bedre enn de gjorde i denne matchen. Det virker som en veldig fin gjeng, og selv om troppen er liten kan det se ut som at klubben har noe meget bra på gang. Det blir spennende å se hva vi kan få til i serien. Når vi klarte oss så bra defensivt mot et 1.-divisjonsl­ag tror jeg at vi kommer til å fremstå meget solid bakover i 2. divisjon, og da kommer vi også til flere muligheter fremover på banen, fastslår Hasvik-jenta Emmy Olsen.

 ??  ?? Alexandra Lund Martnes la ned mange meter, og måtte gi seg fem minutter før slutt. (Begge foto: Steffensen)
Alexandra Lund Martnes la ned mange meter, og måtte gi seg fem minutter før slutt. (Begge foto: Steffensen)
 ??  ?? Emmy Olsen spilte både midtstoppe­r og spiss i sitt Bul-comeback.
Emmy Olsen spilte både midtstoppe­r og spiss i sitt Bul-comeback.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway