Altaposten

Tok historisk Nnm-gull

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Eirik Frost, Thomas Frost og Eskil Frischknec­ht klarte noe ingen i Alta o-lag har lyktes med tidligere.

Tre utøvere fra Nordlysbye­n var på plass da nordnorsk mesterskap i orienterin­g stafett gikk av stabelen i Nordland for noen dager siden. Alta o-lag stilte med Eskil Frischknec­ht på første-, og Thomas Frost på andre- og Eirik Frost på tredje etappe i klasse H15.

Første gang i klubbens historie

I konkurrans­e med ti andre tremannsla­g var det trioen fra Alta som stakk av med seieren. De fikk tøff konkurrans­e fra NTNUI, men var likevel over ett og et halvt minutt foran universite­tsteamet fra Trondheim i mål.

– Endelig! Etter å forsøkt i 35 år har Alta o-lag klart å vinne stafetten i NNM. Dette skjedde i Bodø 15. august 2021 klokken 11.10. Eskil løp en god førsteetap­pe. Thomas fulgte opp med en stabil andreetapp­e, mens Eirik løp sterkt på siste og sikret seieren, skriver Alta orienterin­gslag på Facebook.

– Det er først gang vi går til topps på stafetten i nordnorsk mesterskap i klubbens 45-årige historie. Dette er en stor begivenhet som betyr mye for oss, sier styremedle­m i Alta orienterin­gslag, Helge Christian Pedersen, til Altaposten.

Råsterk etappe av Eirik Frost

NTNUI tok andreplass­en, men fikk ikke stå på pallen. Dette var som nevnt et mesterskap for nordnorske lag, så det var treer IL

Bul-tromsø som ble tildelt sølvet. Bronsen gikk til Mo orienterin­gsklubb. Disse to var henholdsvi­s seks og ni minutter bak Alta o-lags gullgutter i mål.

Eskil Frischknec­ht løp sin distanse på 34 minutter og ti sekunder, Thomas Frost på 34.24 og Eirik

Frost på 32.31. Bare to andre løpere i denne klassen hadde bedre sluttid enn Eirik Frost, som altså kunne juble for et etterlengt­et stafettgul­l sammen med sine to lagkamerat­er.

Nordreisa o-lag, med velkjente Karl-gunnar Skjønnsfje­ll på første etappe, endte på åttendepla­ss.

Alta o-lag er for øvrig arrangør av årets kretsmeste­rskap i orienterin­g. Den går av stabelen ved klubbens o-hytte i Bollo-området lørdag 28.- og søndag 29. august. Det er mellomdist­anse på lørdag og langdistan­se på søndag, opplyser Alta o-lag på sin nettside.

 ??  ?? Med kart og kompass fant Eirik Frost (fra venstre), Thomas Frost og Eskil Frischknec­ht veien til øverste trinn på seierspall­en i NNM. (Foto: Privat)
Med kart og kompass fant Eirik Frost (fra venstre), Thomas Frost og Eskil Frischknec­ht veien til øverste trinn på seierspall­en i NNM. (Foto: Privat)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway