Altaposten

Vi gleder oss veldig til å starte opp igjen

- Av Aron Braestrup Løsnes aron@altaposten.no

Klart for offisiell åpning av studieåret.

Allerede sist uke var det semesterst­art ved universite­tet, men på fredag 20. august er det klart for den offisielle åpningen av studieåret ved UIT Alta. Åpningsarr­angementet vil bestå av taler, musikalske innslag og lunsj for alle studenter og ansatte.

Gleder seg

–Vi gleder oss veldig til å starte opp igjen og at vi kan få et semester nå og et studieår som naermer seg det normale, sier campuslede­r Rune Sundelin.

Han løfter frem at studietide­n handler om mer enn selve studiene og at det å vaere del av et studentmil­jø er en viktig del av livet.

– Det skal bli godt og jeg tror det blir veldig flott for de nye studentene med en studiehver­dag der man kan omgå andre studenter.

Rektors åpningsarr­angement

– På fredag har vi rektors åpningsarr­angement med taler av stortingsr­epresentan­t Cecilie Myrset og universite­tets nye rektor Dag Rune Olsen, sier han.

Det blir også hilsener fra lederen av Studentpar­lamentet og ordføreren, samt musikalske innslag med Viktor Wilhelmsen og Alta motettkor.

– Vi fyller opp med 200 personer i kultursale­n med fri lunsj for alle studenter og ansatte etter åpningsarr­angementet, sier Sundelin. Han legger til at det har blitt en tradisjon at arrangemen­tet legges like før Alta Live slik at studentene kan få en storslått avslutning på fadderuka.

– Bruk hodet

Det har nylig vaert lettelser i smittevern­sreglene innen høyere utdanning, men det tas likevel gode forholdsre­gler i forbindels­e med semesterst­art.

– Regjeringe­n har tatt regningen for at vi kan ta massetesti­ng, så fra i morgen kan de ta hurtigtest­er uten noen begrunnels­e.

Nylig bestemte også regjeringe­n å ta bort kravet om en meters avstand innen høyere utdanning.

– Men vi oppfordrer folk til å bruke hodet, avslutter Sundelin.

 ??  ?? – Det blir veldig flott for de nye studentene med en studiehver­dag der man kan omgå andre studenter, sier Rune Sundelin, campuslede­r ved UIT. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)
– Det blir veldig flott for de nye studentene med en studiehver­dag der man kan omgå andre studenter, sier Rune Sundelin, campuslede­r ved UIT. (Foto: Aron Braestrup Løsnes)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway