Altaposten

Bilal & Co avslutter musikkfest

Finn-hågen Krogh mistet plassen på landslaget for fire måneder siden. Han blir likevel tatt imot med åpne armer i Italia i neste uke.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Tidlig i neste uke setter hele det norske langrennsl­andslaget kursen for Italia, der eliteutøve­rne skal gjennomfør­e en lengre treningssa­mling på barmark i høyden.

Finn-hågen Krogh er ikke lenger en del av landslaget, men satser likevel videre på egenhånd. Han er en del av Team Nord-norge, men følger et litt annet opplegg enn de øvrige på laget. Blant annet skal også han til Italia i neste uke, og da får 30-åringen fra Tverrelvda­len muligheten til å trene sammen med sine tidligere lagkamerat­er.

– Jeg kjenner både utøvere og støtteappa­rat veldig godt etter mange år på landslaget, og de syntes det var helt uproblemat­isk at jeg ble med på denne samlingen. Jeg kommer til å følge landslaget­s opplegg så lenge jeg er der. Den eneste forskjelle­n er at jeg blir i Italia i to uker, mens deres samling har en varighet på tre uker. Jeg gleder meg til å trene med landslaget igjen. Det blir artig, sier Finn-hågen Krogh til A-sporten.

Går tre renn under Toppidrett­sveka

Også Didrik Tønseth, som i likhet med Krogh mistet landslagsp­lassen i vår, skal etter planen vaere med. Han har imidlertid meldt forfall til Toppidrett­sveka som startet på Hitra i går med et 55 kilometer langt rulleskire­nn. Også Emil Iversen meldte forfall med sykdom. Finn-hågen Krogh sto over torsdagens renn, men deltar i både motbakkelø­p og sprint på rulleski i Aure fredag, før det hele avsluttes med skiathlon på lørdag.

– Det blir moro å konkurrere litt igjen. Jeg bruker ikke å delta i så mange rulleskire­nn i løpet av sommer- og høstmånede­ne, men Toppidrett­sveka byr på et artig og kjaerkomme­nt avbrekk fra hverdagen. Jeg synes selv at jeg aldri har vaert spesielt god på rulleski, og trives klart best med langrennsk­i på beina. Men dette blir noen gode og tøffe økter som jeg ser frem til, forteller verdensmes­teren fra 2017.

Harde, men rolige økter

Etter at Krogh har gjort unna skiathlon i Orkdal på lørdag retter han altså fokus mot høydeoppho­ldet i Italia. Dette er noe han har vaert med på i mange år, og vet dermed godt hva han går til.

– Man bruker tre-fire dager på å venne seg til høyden, og i denne perioden trener vi mer forsiktig. Det er viktig å vaere nøye de første dagene. Etter hvert føler man ikke så stor forskjell, og da kan treningsdo­sene økes. Men det blir ikke så veldig mange skikkelige harde økter på en samling som dette. Vi trener mye, men ganske rolig, sier Krogh, som ikke regner med å gjennomfør­e sine første treningsøk­ter på snø før i månedskift­et oktober/november.

– Landslaget har en høydesamli­ng på snø et annet sted i Italia i slutten av september eller begynnelse­n av oktober. Men den skal ikke jeg vaere med på. Dette er min eneste planlagte høydesamli­ng før sesongen starter. Jeg skal muligens delta på en treningssa­mling med Team Nord-norge på Mallorca i midten av oktober. Så blir det en samling på snø i Muonio naermere sesongstar­t. Hvis snøen kommer tidlig i Alta i år trenger jeg ikke å reise så mye bort for å trene. Det får vi bare se litt an, smiler Krogh.

 ??  ??
 ??  ?? Finn-hågen Krogh har trent mye i skianlegge­t i Kaiskuru, og ser frem til å måle krefter med noen av de beste skiløperne i verden under Toppidrett­sveka. (Begge foto: Freddy Ludvik Larsen)
Finn-hågen Krogh har trent mye i skianlegge­t i Kaiskuru, og ser frem til å måle krefter med noen av de beste skiløperne i verden under Toppidrett­sveka. (Begge foto: Freddy Ludvik Larsen)
 ??  ?? Finn-hågen Krogh gleder seg til å trene sammen med sine tidligere landslagsk­olleger. Han skal vaere på høydesamli­ng i Italia i to uker.
Finn-hågen Krogh gleder seg til å trene sammen med sine tidligere landslagsk­olleger. Han skal vaere på høydesamli­ng i Italia i to uker.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway