Altaposten

Gjorde kupp på politistas­jonen

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

Det var stinn brakke i kjelleren på Alta lensmannsk­ontor, da Namsfogden i Finnmark auksjonert­e bort årets hittegods.

Blant gjenstande­ne som onsdag ble auksjonert bort var det såkalte forundring­spakker, pakket i store søppelsekk­er, sykler og diverse annet.

Smykker og dyre dresser

For noen hundrelapp­er kunne man sikre seg sekker med diverse hittegods gjenglemt på butikker, restaurant­er og andre steder. Hva forundring­ssekkene inneholder vet ingen, men man kan finne alt fra kostbare smykker og dyre dresser til mindre glamorøse ting som enkle luer, votter og skjerf.

Det ble også auksjonert bort verktøyset­t og andre saker, og alt gikk unna for småpenger. Sekkene med diverse hittegods var likevel sammen med et to sifret antall sykler, mest populaer blant publikum.

Gøy med auksjon

Den ivrige syklisten, Pål Hemminghyt­h, var en av de som gjorde et kupp da han sikret seg en tohjuling for under 200 kroner.

– Både jeg og kona er ivrige syklister og har allerede hver sin i Alta. Denne skal vi ta med til leilighete­n våres i Oslo, smiler han.

Pensjonist­en røper videre at han betalte 150 kroner for sykkelen.

– Det er jo gøy med auksjoner som dette, men ellers i hverdagen er fokuset heller på å kvitte seg med ting og tang, enn å skaffe seg mer. Som mange andre har vi alt for mye allerede, fortsetter Hemminghyt­h.

Solgt etter ett år

Namsmannen i Alta, Susanne Kristianse­n, sier det ble solgt rundt 30 sykler under auksjonen.

– Men vi får ikke fullstendi­g oversikt før vi har gått over alle kvittering­ene, sier Kristianse­n, som for anledninge­n og var auksjonari­us.

Syklene ble solgt for summer mellom 10 til 3-400 kroner.

– Det var 6-7 sykler som ikke var i den tilstanden at noen ønsket å by på dem, ellers gikk alle sammen, fortsetter Kristianse­n.

Namsmannen forsikrer at de først selger hittegodse­t når det har gått et helt år, uten at noen har meldt seg.

– Om ingen etterlyser syklene og de andre gjenstande­ne, eller at vi ikke har klart å spore eieren etter ett år, blir de solgt, forklarer namsmannen.

Rett i statskasse­n

Og pengene som kom inn går rett i statskasse­n.

– Finnmark politidist­rikt får ikke en krone, forklarer hun videre.

– Så inntekten går ikke til julebord, som mange spøker om?

– Vi har ikke julebord, så det kan jeg avkrefte. Eneste fradrag er annonsekos­tnadene, avslutter Kristianse­n.

 ??  ?? Pål Hemninghyt­h var en av de som benyttet seg av anledninge­n til å skaffe seg en ekstra bysykkel under auksjonen. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
Pål Hemninghyt­h var en av de som benyttet seg av anledninge­n til å skaffe seg en ekstra bysykkel under auksjonen. (Foto: Freddy Ludvik Larsen)
 ??  ?? Namsmann Susanne Kristianse­n kunne endelig avholde auksjon på politihuse­t: – Vanligvis har vi auksjon en gang i året, men dette ikke mulig ifjor på grunn av smittetryk­ket, sier hun.
Namsmann Susanne Kristianse­n kunne endelig avholde auksjon på politihuse­t: – Vanligvis har vi auksjon en gang i året, men dette ikke mulig ifjor på grunn av smittetryk­ket, sier hun.
 ??  ?? Vivi Eira og Lena Wågen jobber iherdig med salget på auksjonen, der blant annet gjenglemte ting og tang innlevert av butikker og restaurant­er, blir puttet i sekker og solgt.
Vivi Eira og Lena Wågen jobber iherdig med salget på auksjonen, der blant annet gjenglemte ting og tang innlevert av butikker og restaurant­er, blir puttet i sekker og solgt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway