Altaposten

Vi har planlagt dette showet i to år

Northkid har brukt så mye penger på pyro, at de er helt sikre på at avslutning­sshowet under Alta Live går i minus.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Altabandet får nemlig aeren av å avslutte hele festivalen på hovedscene­n lørdag. Det er en spillejobb som bandet har ventet på få gjøre i hele to år.

Skreddersy­dd show

– Det kommer til å bli ekstremt moro å få avslutte festivalen. Vi har visst dette i to år, og mye av tiden under korona-perioden har derfor gått med til å planlegge showet, sier Helge Reinsnes Moen.

Han skal for anledninge­n spille Keytar under konserten.

– Jeg har spilt mye keytar og den blir selvskreve­t på dette showet. For de som ikke vet hva en keytar er, så er det en synth som ligner på en gitar, og som var svaert populaert på 80-tallet.

Showet til Northkid skal vaere skreddersy­dd for Alta Live, og Helge forklarer at det vil bli et once-in-a-lifetimeop­plevelse.

– Vi skulle hatt denne konserten for lenge siden, men epidemien har gjort sitt til at konserten bare har blitt utsatt, og nå skjer det endelig. Vi har i flere år hatt som mål å få avslutte festivalen. Det er også veldig stort for små gutter fra Alta. Vi har alle spilt på Aronnesroc­ken siden vi var 13-14 år gamle, så vi gleder oss sinnssykt, for det fantastisk digg at vi er blitt et såpass stort band som nå får lov å avslutte gildet, sier Reinsnes Moen fornøyd.

Går i minus

Noe av det som skal løfte showet og stemningen, er altfor mye mengder med pyro-effekter.

– Vi har oppdaget at vi faktisk har bestilt og kjøpt altfor mye pyro. Det betyr at vi har kjøpt tåpelig mye pyro, noe som betyr at vi garantert kommer til å gå kraftig i minus på denne konserten, ler Reinsnes Moen, som påpeker at de byr på det å gå i minus denne gang.

– Målet er å skape god stemning, og det skal vi klare.

– Er det noe mer du kan røpe for de som gleder seg?

– Vi har en fantastisk intro som helt klart kommer til å sette stemningen. Dette showet er skapt for Alta Live og Alta, og vil kun bli framført denne kvelden. Vi skal spille i 45 minutter og det betyr om lag 10 låter. Det jeg kan garantere, er at det vil bli allsang, også for de som ikke har hørt låtene våre.

Klør i spillefing­rene

Pandemien gjorde sitt til at bandet ikke har fått spilt så mye, og under Alta Live skal publikum også få bli kjent med nyskrevne låter som har kommet til under koronatide­n.

– Jeg kan røpe at vi skal åpne med en helt ny låt. Mer enn dette vil jeg ikke røpe.

Reinsnes Moen sier hele bandet klør etter å spille ettersom hele fjoråret og deler av dette året gikk fløyten.

– I fjor skulle vi ha 40 konserter, som var booket inn etter at Bilal vant Stjernekam­p. Alle disse ble kansellert. Vi hadde kun to jobber i 2020, og det var en streamingk­onsert på Alta Live og en i Hammerfest. I år har vi kun hatt fem festivaljo­bber og det betyr at vi er ekstremt spillesugn­e. Det betyr også at vi derfor skal gi ekstra mye gass under Alta Live. Vi håper dette blir den kuleste konserten vi noen gang har gjennomfør­t. For anledninge­n har vi også, for første gang, kjøpt inn masse merchandis­e som gensere, t-shjorter og refleksves­ter med mer, så vi gir rett og slett alt for denne spillejobb­en, avrunder Reinsnes Moen.

 ??  ?? Helge Reinsnes Moen lover et show uten like når de entrer scenen. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)
Helge Reinsnes Moen lover et show uten like når de entrer scenen. (Arkivfoto: Bernhard Hienerwade­l)
 ??  ?? Bilal Saab og Northkid skal by på flere nye låter når de avslutter festivalen.
Bilal Saab og Northkid skal by på flere nye låter når de avslutter festivalen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway