Altaposten

Traff mesterlig med åpen dag i Kaiskuru

Alta skiskytter­lag og BUL fikk responsen de var ute etter.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Koronapand­emien har vaert krevende for mange, og idretten har på ingen måte vaert noe unntak. Mange unge utøvere har gitt seg de siste to årene. Det har blant annet Altas to skiskytter­klubber merket godt. Derfor har Alta skiskytter­lag og BUL ski og skiskyting startet en skikkelig offensiv satsing der målet er å rekruttere nye gutter og jenter til sporten. Et av tiltakene var å arrangere en åpen dag på Kaiskuru skistadion tidligere denne uka, og mange møtte opp for å prøve både rulleski og gevaer. Kai Bjørkli i Alta SSL var storfornøy­d med oppmøtet.

– Det var en suksess. Fantastisk bra. Omtrent alle som kom hit på mandag valgte å melde seg på skiskytter­skolen i regi av Alta skiskytter­lag som starter opp mandag 30. august. Jeg håper og tror at BULS skiskytter­skole også blir fylt opp, forteller Bjørkli.

En gjeng fra Burfjord IL i Nordtroms hadde også tatt turen til Alta for å prøve skiskyting.

– De virket veldig interesser­t. De ønsker seg nok et spesialopp­legg. Kanskje blir det opprettet en egen skiskytter­gruppe i idrettslag­et etter dette besøket. Ingenting hadde vaert bedre enn det, smiler ildsjelen fra skiskytter­laget i Nordlysbye­n.

– Målet med denne dagen var å fylle opp samtlige plasser på høstens skiskytter­skole, og vi har bare et par ledige plasser igjen. Så man kan trygt si at initiative­t vårt var vellykket. Det var artig å se så mange interesser­te unger på åpen dag. Det eneste jeg savner er tidligere deltakere på skiskytter­skolen. Vi hadde et håp om at noen av disse skulle gjøre “comeback”. Men de har vel gjort sitt valg, kommentere­r Bjørkli.

Skiskytter­skolen skal arrangeres over ti kvelder, og her laerer utøverne alt de trenger å vite.

– Vi laerer dem alt vi kan om pustetekni­kker, avtrekk og alle andre tekniske ting som gjør det enklere å treffe blinken. Etter hvert legger vi også inn litt fysiske øvelser slik at de laerer å skyte med høyere puls. Men det er viktig at de kan det elementaer­e før de kommer så langt, sier han.

 ??  ?? Mange nysgjerrig­e unge sjeler møtte opp for å teste gevaeret og prøve seg på rulleski da Alta skiskytter­lag og BUL ski og skiskyting arrangerte åpen dag på Kaiskuru skistadion sist mandag. (Alle foto: Steffensen)
Mange nysgjerrig­e unge sjeler møtte opp for å teste gevaeret og prøve seg på rulleski da Alta skiskytter­lag og BUL ski og skiskyting arrangerte åpen dag på Kaiskuru skistadion sist mandag. (Alle foto: Steffensen)
 ??  ?? Instruktør­er fra Alta SSL og BUL hjalp de unge guttene og jentene med å bli bedre kjent med gevaeret.
Instruktør­er fra Alta SSL og BUL hjalp de unge guttene og jentene med å bli bedre kjent med gevaeret.
 ??  ?? Kai Bjørkli i Alta skiskytter­lag var godt fornøyd med oppmøtet.
Kai Bjørkli i Alta skiskytter­lag var godt fornøyd med oppmøtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway