Altaposten

Alta IFS veteraner – men troppen bli

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

Sondre Laugsand og Tom Emaus prioritere­r utdanning. Det skaper utfordring­er for Altas fotballher­rer i en svaert hektisk høstsesong.

Alta IFS fotballher­rer vartet opp med en strålende snuoperasj­on da 1-3 ble til 4-3-seier hjemme mot Kvik Halden sist søndag. Da utliknet Christian Reginiusse­n til 3-3, mens Tore Reginiusse­n scoret vinnermåle­t.

Brødre-show i Tromsø

Brødrene fra Raipas skulle vise seg å bli avgjørende også i onsdagens bortekamp mot svakt plasserte Fløya. Men før de startet showet var det Sondre Laugsand som ga Alta IF ledelsen på et fint hodestøt etter en nydelig slått Morten Gamst Pedersen-corner helt i starten av oppgjøret. Hjemmelage­t slo imidlertid tilbake etter 22 minutter da Scott Alexander Fitzgerald styrte inn 1-1 fra kloss hold.

Gjestene fra nord startet også andre omgang bra. Bare 49 minutter var spilt da Gamst Pedersen fant Christian Reginiusse­n med en flott gjennombru­ddspasning. Reginiusse­n fant Mathias Dahl Abelsen, som på vakkert vis dunket ballen opp i nettaket. Men heller ikke denne gangen klarte Alta-guttene å holde på ledelsen. Tobias Schjetne utnyttet passivt forsvarssp­ill og curlet ballen forbi Maris Eltermanis i Alta-buret.

Tore Reginiusse­n ble byttet inn etter en drøy time, og bare minuttet senere ga Christian Reginiusse­n Alta ledelsen på nytt. Omar el Ghaouti fant kapteinen, som skjøt ballen kontroller­t ned i lengste hjørne. Etter 84 minutters spill fastsatte Tore Reginiusse­n sluttresul­tatet til 4-2, og for andre gang i kampen var det Christian Reginiusse­n som var servitør.

– Å møte Fløya var litt spesielt. Omgivelsen­e tenker at dette er samme lag som i fjor, og at det er lett match for våre gutter. Men de har byttet ut omtrent 15 spillere siden i fjor, og er et langt bedre lag nå. Så vi visste at det kom til å bli tøft. Men etter at vi satte inn 3-2 følte jeg at vi hadde kontroll. Da hadde de løpt fra seg, sier Alta IFS hovedtrene­r Vidar Johnsen.

Fryktinngy­tende innbytter

Som mot Kvik Halden var det et par smarte bytter som gjorde utslaget. Tore Reginiusse­n spilt riktignok ikke en avgjørende rolle på 3-2-målet, men tegnet seg på scoringsli­sta litt senere. Vidar Johnsen er veldig glad for å ha den tidligere Rbk-kjempen i troppen.

– Det er veldig kjekt å ha et slikt ess i ermet, spesielt i kamper som mot Kvik Halden og Fløya, der kampene står og bikker. Tore kunne helt sikkert spilt mer, men det er gull å kunne sette innpå en spiller som skaper kaos og panikk hos motstander­en mot slutten av kampene, smiler Alta If-bossen.

Henter ny midtstoppe­r?

Kongsvinge­r og Hødd har fått en liten luke til de andre lagene, men Alta IF er ikke langt bak. Vidar Johnsens mannskap skal møte begge topplagene hjemme, så opprykksto­get har på ingen måte forlatt perrongen. Etter onsdagens 4-2-seier mot Fløya har Alta-guttene fem poeng opp til Hødd på andreplass og seks poeng opp til serieleder Kongsvinge­r når 14 seriekampe­r gjenstår.

Det er ingen tvil om at veteranene i Alta IF leverer varene for tiden. I oppgjøret mot Fløya var syv av spillerne i førsteelle­veren bikket 30 år, enkelte med god margin. I tillegg ble Tore Reginiusse­n (35) og Hans Norbye (34)) byttet inn. Yngre spillere som Sondre Laugsand (26) og Tom Emaus (19) er på vei bort, mens Trym Suhr-stamnes (19) nylig returnerte til moderklubb­en BUL. Vidar Johnsen medgir at situasjone­n ikke er ideell, men har et håp om å få inn minst én spiller før overgangsv­induet stenger 1. september.

– Tom skal studere i Tromsø, mens Sondre reiser til Trondheim for å gå på skole. Det er synd, men vi må bare håndtere dette så godt det lar seg gjøre. Vi skulle gjerne sett at Trym ble vaerende, men han ønsket å spille for BUL og det er et valg jeg har full forståelse og respekt for. BUL er klubben hans. Når det gjelder Sondre kommer han til å vaere Alta-spiller helt til vi får på plass en erstatter. Vi er i dialog med en midtstoppe­r og har et håp om å få han til Alta i neste uke, forteller Johnsen.

Søndag er det klart for ny kamp i Postnord-ligaen. Da er det bunnlaget Florø som gjester Smartdok Arena.

– Det blir nok en vanskelig kamp. De har forsterket laget og tatt fire poeng på de to siste kampene. Vi må vaere “sharp” hvis vi skal klare tre poeng på søndag, fastslår han.

??  ?? Sondre Laugsand (til venstre) scoret Altas første mål borte mot Fløya. Han flytter snart til Trondheim for å studere. Bildet er fra sist helgs hjemmekamp mot Kvik Halden. (Alle foto: Steffensen)