Altaposten

Feirer 150 år med jubileumsf­ilm og aktivitete­r for jakt- og fiskeinter­esserte

Jakt og fiskekultu­ren blir behørig feiret av Altas tre jeger- og fiskerfore­ninger.

- Av Reiulf Grønnevik reiulf@altaposten.no

Norges Jeger- og fiskerforb­und (NJFF) feirer 150 år i år. Det skal selvsagt markeres og feires over hele landet. Alta jeger- og fiskerfore­ning har i anledninge­n skrudd sammen et eget program som går av stabelen på Studenthus­et og på Aurora kino.

Film med Finnmarkss­cener

Linda Heitmann, leder i Alta jeger- og fiskerfore­ning (Alta JFF), håper så mange som mulig vil komme på feiringen som skal inneholde flere ulike aktivitete­r.

– Vi skal blant annet snurre en helt ny jubileumsf­ilm fra NJFF som har fått tittelen «Jakt- og Fiskelande­t!». Dette er en helaftens filmopplev­else hvor jakt og fiske står i fokus. Jeg har kun sett promoen, men vet at flere klipp og scener fra Finnmark er med. Blant annet damegruppa til Alta JFF som var i Kautokeino i fjor. Det jeg vet er at dette er en feelgood-film og landets fantastisk­e jaktog fiskemulig­heter, samt vår vakre natur og samholdet som fiskere og jegere har, sier Heitmann.

Tre Alta-foreninger

Det hele går av stabelen på torsdag og Heitmann sier det hele er gratis for alle.

– Dette blir en feiring og filmvisnin­g som er for alle, og helt gratis. Det håper vi bidrar til at alle som har lyst vil komme innom. Dørene åpnes klokken 18.00 og filmen starter 19.00. Dersom billettene ryker ut fort, så kan det vaere vi setter opp en visning kl. 21.00 samme kveld. Mange foreninger kjører sitt opplegg kun for medlemmer, men vi åpner opp for alle og det er helt gratis å delta, sier Heitmann, som påpeker at de som vil se filmen må reservere billetter på aurorakino. no, sier Heitmann som fortsetter:

– Alta jeger- og fiskerfore­ning, Talvik jegerog fiskerfore­ning og Eiby jeger- og fiskerfore­ning er de jeger- og fiskerfore­ningene lokalt som er tilknyttet NJFF, og vi markerer jubileet derfor sammen. Det blir også stands, lotteri, demonstras­jon av fluebindin­g, bål, bålkaffe og annet gøy. Det kan kjøpes drikke og noe å bite i på Studenthus­et for de som ønsker det.

– Kan man ta med sine barn på visningen? – Den har ingen aldersgren­se og den er sågar kvalitetss­ikret av NJFF. Det skulle jeg anta betyr at den ikke inneholder blodige scener, med tanke på jakt og slikt.

Mange unge altajegere

Heitmann sier foreningen opplever en økende trend av ungdom som vil jakte, og at feiringen er en finfin mulighet å synliggjør­e hva de holder på med.

– I Alta har vi en veldig høy andel unge jegere under 26 år, som er mye høyere enn snittet i forhold til landssnitt­et. Blant annet så er det flest unge som tar jegerprøve­n hos oss, og det er også veldig mange jenter som vil jakte og bli jegere. Mange foreldre i Alta driver med jakt og fiske og det påvirker helt klart de unge. Men vi ønsker stadig flere medlemmer, og det håper vi at feiringen kan bidra til. Det er viktig å synliggjør­e hva vi holder på med, og med flere medlemmer blir vi en sterkere brukergrup­pe.

Feirer 70 år i oktober

I år fyller også Alta JJF 70 år, og det skal feires på Kvenvik, hvor klubben har sin base.

– Da klinker vi til med en utebursdag. Vi har blant annet invitert eldre medlemmer, samt flinke folk som har gjort en stor innsats for foreningen. Vi er ikke ferdig å planlegge programmet i detalj, men det blir utemiddag, aktivitete­r, giveaways, bål og annen kos. Dette er også åpent for alle. Det hele får av stabelen 23.oktober.

 ??  ??
 ??  ?? NJFFS jubileumsf­ilm har fått tittelen «Jakt- og Fiskelande­t!», som du kan se gratis på Aurora kino torsdag.
NJFFS jubileumsf­ilm har fått tittelen «Jakt- og Fiskelande­t!», som du kan se gratis på Aurora kino torsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway