Altaposten

Historien slik den ble fortalt

- Carl-erik Grimstad

I flere aviser i Finnmark er jeg blitt kritisert for å ha tatt til orde for en sak knyttet til angivelig mangel på anestesile­ge på vakt i Hammerfest.

Sakens fakta er følgende: Etter at en gutt oppholdt seg timer på legevakten i Alta for å få sydd et sår (anestesi er nødvendig) beslutter vakthavend­e lege at mor og sønn må reise til UNN grytidlig dagen etter.

Behandlend­e helseperso­nell i Tromsø er overrasket over at barnet ble sendt dit, men sier så at forklaring­en må vaere at Hammerfest ikke har mulighet for barneanest­esi på tidspunkte­t det var aktuelt.

Barnet blir behandlet og reiste sammen med moren tilbake til Alta, godt fornøyd både med legene i Alta og Tromsø. Det hører med til historien at moren tidligere har reist med sykt barn til Hammerfest for deretter å ha blitt videresend­t til Tromsø.

Det er også tilleggsut­fordringer for familien knyttet til pasientrei­ser og utgiftsdek­ning i slike saker, men dette kjente jeg ikke til da jeg uttalte meg til Altaposten.

Dette er historien slik den ble fortalt meg av en pårørende til gutten og som jeg fester lit til. At Finnmarksy­kehuset har en annen versjon av saken, tar jeg til etterretni­ng. Så får vi heller komme tilbake til bemannings­situasjone­n i Hammerfest, vikarutgif­ter, rekrutteri­ng etc. i en bredere sammenheng på et senere tidspunkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway