Altaposten

– Kommer til kort

Frps Bengt Rune Strifeldt og partileder Sylvi Listhaug beundrer engasjemen­tet til Pasientfok­us, men mener Ojala vil komme til kort på Stortinget.

- Av Freddy Ludvik Larsen freddy@altaposten.no

– Jeg beundrer engasjemen­tet som folkene i Pasientfok­us viser, men skal man komme videre, er det nødvendig at man kan jobbe tverrpolit­isk med andre partier, sier Strifeldt til Altaposten.

– Kjøttvekta som avgjør

En fersk partimålin­g fra tirsdagen viser at Irene Ojala fra Pasientfok­us med sine 12,4 prosent oppslutnin­g for øyeblikket er inne på Stortinget.

Også Frp med Bengt Rune Strifeldt er for øyeblikket inne fra Finnmark, ifølge målingen, og tar da tredjemand­atet med 13,6 prosents oppslutnin­g. De to andre plassene går ifølge meningsmål­ingen til Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet.

– Måling er måling og valg er valg. Det er kjøttvekta som avgjør på Stortinget, og da er det greit å ha et partiappar­at i ryggen som gir deg støtte, kontra det å vaere en enslig stemme, fortsetter Strifeldt.

Han er klar på at Fremskritt­spartiet også jobber for sykehus til Alta.

– Jeg har utfordret partileder­en på at jeg ikke har lyst på regjerings­samarbeid med noen om vi ikke klarer å løse dette spørsmålet, sier Strifeldt.

Vil bruke makten

Frp-leder Sylvi Listhaug mener den ferske målingen viser hvor stort engasjemen­t det er rundt sykehus-saken.

– Det viser hvilke engasjemen­t som er rundt saken og hvor viktig dette er for Alta-området, men som sagt, Bengt Rune har et parti i ryggen som støtter han, sier Listhaug.

Hun legger til at om Frp kommer i vippe-posisjon på Stortinget, lover hun at partiet kommer til å bruke makten de har for å få ytterliger­e resultat for Alta.

– Og det vil vaere vanskelig for en liste som ikke har et partiappar­at i ryggen, fastslår partileder­en.

Mener Frp ikke har sviktet

Hun er ikke med på at partiet sviktet Alta i sykehus-spørsmålet for fire år siden, da davaerende Frp-statsråd, Terje Søviknes, fridde til velgerne med klare løfter om utredning av sykehusstr­ukturen.

– Det Søviknes sa, var at han kunne garantere at Frp skulle stemme for en utredning av sykehusstr­ukturen i Finnmark, men dette fikk vi ikke flertall for, avslutter Listhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway