Altaposten

Marianne skal vaere med i Symestersk­apet på NRK

Marianne Vorren Wilhelmsen fra Alta blir å se på NRK denne høsten.

- Av Dennis Bjerring dennis@altaposten.no

39-åringen er laerer ved Sandfallet ungdomskol­e og anser seg selv som en meget allsidig dame. 12. september vil hun bli å se på Tv-skjermen på NRK.

Wilhelmsen er nemlig med på 5. sesong av Symestersk­apet, et program der deltagerne blir utfordret gjennom 24 episoder i alt fra paljetter til ullstoff, når de skal redesigne gamle plagg eller sy etter mønster.

– Det virket som en artig utfordring, og jeg tok sjansen med å sende inn en søknad. Jaggu ble jeg plukket ut, ler Wilhelmsen når Altaposten slår på tråden.

Programmet er allerede spilt inn for en tid tilbake, men deltagerne selv har ikke ennå fått sett episodene. Derfor er Wilhelmsen både usikker og spent på hvordan hun tar seg ut på Tv-skjermen.

– 3. september reiser vi til Bergen på premierefe­st, og da får vi sett første episode sammen. I etterkant vil vi få sniktitte på hver episode før de går på TV, men jeg vet ikke hva som kom

mer og hvordan vi er framstilt og klippet. Vi har hatt kamera rett opp i ansiktet gjennom alt vi har gjort, humrer hun.

– Jeg tror folk kommer til å bli kjent med min indre 5-åring. Jeg er kjent for å vaere meg selv på godt og vondt, og det tror jeg kommer til å komme godt frem på TV, ler hun.

– Når fikk du en interesse for sying?

– Jeg begynte ikke å sy før i 2016 da jeg sydde min første kofte. Jeg er egentlig en fersking, men jeg liker å utfordre meg selv.

Samisk kultur er derfor noe hun har tatt på seg oppgaven med å prøve å vise frem når den 5. sesongen av Symestersk­apet vises på NRK.

– Det har vaert spesielt å holde på dette så lenge, så det er godt å stikke litt hull på det, avslutter Wilhelmsen.

 ??  ?? Marianne Vorren Wilhelmsen (39) fra Alta blir å se på Tv-skjermen i den 5. sesongen av Symestersk­apet på NRK. (Foto: Julia Marie Naglestad, NRK)
Marianne Vorren Wilhelmsen (39) fra Alta blir å se på Tv-skjermen i den 5. sesongen av Symestersk­apet på NRK. (Foto: Julia Marie Naglestad, NRK)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway